Ainekset 4 annosta

600
g
perattuja muikkuja
100
g
voita
1
rku
DeliVerde-tilliä
3
kpl
sitruunaa
1
kurkku
2
rkl
kokojyvä dijon-sinappia
200
g
smetanaa
suolaa
pippuria
sormisuolaa
rypsiöljyä
lisäksi perunaa keitettynä

Ohje

  1. Huuhtele muikut kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin paperilla. Mausta muikut 2 tl suolalla ja anna maustua 10 minuuttia ennen paistamista, että suola imeytyy. Kuori ja halkaise kurkku pituussuunnassa. Leikkaa ohuiksi siivuiksi. Sekoita kurkun joukkoon smetana ja sinappi. Mausta 1 tl suolaa ja puolella sitruunan mehulla. 

  2. Puolita myös loput sitruunat ja paahda neljän puolikkaan pintaa kuumalla paistinpannulla, kunnes sitruunassa on kaunis karamellisoitunut pinta. Laita jauhot lautaselle ja jauhota muikut yksitellen. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää muutama ruokalusikallinen öljyä.

  3. Laita 1/3 osa muikuista kerralla pannulle ja paista ensin vain öljyn kanssa toiselta puolelta. Kun muikuissa on väriä, käännä muikut ja lisää 1/3 osa voista. Kun muikuissa on kauttaaltaan kaunis väri, purista pannulle hiukan sitruunamehua ja rouhi hiukan pippuria muikkujen päälle.

  4. Laita tarjoiluastiaan ja toista tämä kaksi kertaa. Tarjoa ruskistunut voi muikkujen kanssa. Riivi tilliä muikkujen päälle reilusti. Tarjoile muikut, kurkut ja sitruuna esimerkiksi perunoiden kanssa.

Resepti:
Sari Helin ja Ilkka Lääveri, Kokkauksia kirjasta, kuva Liisa Valonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.