Pähkinäiset Porkkanasämpylät

1 t 20 min, josta valmisteluaika 20 min
noin 20 kpl
1 | pkt | (500 g) luomuporkkanasosetta |
1 | ps | (11 g) kuivahiivaa |
n.9½ | dl | Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta |
2 | rkl | siirappia |
½ | tl | suolaa |
1½ | dl | suolapähkinöitä |
½ | dl | öljyä |
Valmistusohje
-
Lämmitä porkkanasose noin 42 -asteiseksi. Sekoita hiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää soseeseen. Sekoita joukkoon siirappi, suola ja vähitellen jauhoja. Rouhi suolapähkinät karkeaksi rouheeksi ja lisää taikinaan öljyn kanssa.
-
Alusta taikinaan loput jauhot. Kohota taikina peitettynä lämpimässä paikassa. Painele taikinasta ilmakuplat pois.
-
Jaa taikina 20 tasakokoiseen palaan. Pyörittele palat sämpylöiksi. Kohota sämpylät hyvin. Paista sämpylät 225 -asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.
Kommentoi reseptiä