Porkkana-kauraleipä

1 t 30 min, josta valmisteluaika 20 min
- Tämä resepti on osa kasvis-kauppakassiamme. Lue lisää ja katso kaikki teeman reseptit tästä linkistä.
1 iso reikäleipä
3 | dl | Myllyn Paras Kaurahiutaleita |
4 | dl | Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta |
1 ½ | tl | suolaa |
½ | palaa | hiivaa (25 g) |
2 ½ | dl | vettä |
½ | dl | öljyä |
3 | dl | porkkanaraastetta |
Valmistusohje
-
Mittaa hiutaleet, jauhot, suola ja murennettu hiiva kulhoon. Lisää öljy ja kädenlämpöinen vesi ja alusta taikina. Lisää porkkanaraaste alustuksen loppuvaiheessa taikinaan. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.
-
Taputtele kohonneesta taikinasta litteä pyöreä leipä leivinpaperoidulle pellille, peitä ja kohota. Paina leivän keskelle reikä ja leikkaa viillot leivän pintaan sektoreittain.
-
Paista uunissa 200 asteessa 20–25 minuuttia.
-
Tarjoa lämpimänä.
Kommentoi reseptiä