Porkkana- tai pesto-kaurasarvi

Porkkana- tai pesto-kaurasarvi

Tee hiivaleipätaikina ja leivo taikinasta kaksi sarvea.  Sarvia varten kauli kohonneesta taikinasta kaksi levyä, kuten korvapuusteja tehdessä, ja levitä levyille porkkana- tai pestotäytettä, kääri rullalle.  Voit tehdä kaksi samanlaista tai molemmista oman makuiset.

2 kpl
3dlvettä
25ghiivaa
1rklhunajaa tai siirappia
1tlsuolaa
2rklöljyä
n.7dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
Porkkanakauratäyte kahdelle sarvelle:
50gvoisulaa
2dlporkkanaraastetta
2dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
2tlrakuunaa ja/tai 2 rkl valkosipulimurskaa
1-2tlyrttisuolaa
Pestotäyte kahdelle sarvelle:
3valkosipulinkynttä
1ruukku tuoretta basilikaa
2dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
50gparmesaanijuustoa
½tlsuolaa
¼-½tlmustapippuria
½dloliiviöljyä (50g)

Valmistusohje

Liuota hiiva, sokeri ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kaaviloi kumpikin n. 30 x 30 cm:n levyksi. Sekoita valitsemasi täyte ja levitä se tasaisesti levyille. Rullaa levyt (kääretortun tapaan) pidemmästä reunasta. Laita täytetyt rullat sarven muotoon uunipellille kohoamaan. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettynä. Tee pintaan viillot veitsellä vinottain n. 2 cm:n välein. Voitele maidolla tai vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista 225-asteisessa uunissa n. 20 min.

VINKKI: Kokeile täytteeseen luonnon yrttejä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

mitä tarkoittaa sana pesto ja mitä se sisältää ?
Pesto on yleisnimitys italialaiselle basilika-öljykastikkeelle. Pesto voi siis sisältää tekijän maun mukaan useampia ainesosia.