Tee hiivaleipätaikina ja leivo taikinasta kaksi sarvea.

Kauli kohonneesta taikinasta kaksi levyä, kuten korvapuusteja tehdessä, ja levitä levyille porkkana- tai pestotäytettä, kääri rullalle.

Voit tehdä kaksi samanlaista tai molemmista oman makuiset.

Ainekset 2 kpl annosta

3
dl
vettä
25
g
hiivaa
1
rkl
hunajaa tai siirappia
1
tl
suolaa
2
rkl
öljyä
Porkkanakauratäyte kahdelle sarvelle:
50
g
voisulaa
2
dl
porkkanaraastetta
2
tl
rakuunaa ja/tai 2 rkl valkosipulimurskaa
1-2
tl
yrttisuolaa
Pestotäyte kahdelle sarvelle:
3
valkosipulinkynttä
1
ruukku tuoretta basilikaa
50
g
parmesaanijuustoa
½
tl
suolaa
¼-½
tl
mustapippuria
½
dl
oliiviöljyä (50g)

Ohje

  1. Liuota hiiva, sokeri ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

  2. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kaaviloi kumpikin n. 30 x 30 cm:n levyksi. Sekoita valitsemasi täyte ja levitä se tasaisesti levyille. Rullaa levyt (kääretortun tapaan) pidemmästä reunasta.

  3. Laita täytetyt rullat sarven muotoon uunipellille kohoamaan. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettynä.

  4. Tee pintaan viillot veitsellä vinottain n. 2 cm:n välein. Voitele maidolla tai vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista 225-asteisessa uunissa n. 20 min.

VINKKI: Kokeile lisätä täytteeseen luonnon yrttejä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.