Pääsiäispiirakka

Pääsiäispiirakka
  • Jos teet puolen litran taikinan, pyöritä osasta pikkupullia ja tee lopusta piirakkapohja.
4:lle
dl:nannos pullataikinaa
Täyte:
2prkmaitorahkaa
dlsokeria
3tlvaniljasokeria
3dlruokakermaa tai kevyt ranskankermaa
(sitruunan raastettua kuorta ja mehua)
1-2dlmantelirouhetta
3kananmunaa
1kananmunan valkuainen
Reunojen voiteluun:
1kananmunan keltuainen
Päälle:
1prkpersikoita tai aprikooseja omassa liemessään (1 iso tai 2 pientä prk)
3dlvettä
dlhyytelösokeria

Valmistusohje

Valmista pullataikina piirakkapohjaksi ohjeen mukaan. Kauli taikina kohoamisen jälkeen leivinpaperiarkin kokoiseksi tasaiseksi levyksi ja nosta uunipannulle. Peitä liinalla ja anna kohota n. 15 min.

Sekoita maitorahka, sokeri, vaniljasokeri, (sitruunan kuorisuikaleet ja tilkka mehua), ruokakerma ja mantelirouhe keskenään. Lisää joukkoon kevyesti vaahdotetut munat. Jos pullataikinan reunat ovat valahtaneet, painele niitä kevyesti ylös. Levitä täyte taikinalevylle ja käännä reunoja vähän täytteen päälle. Voitele reunat keltuaisella.

Paista 225-asteessa 20-30 minuuttia uunin toiseksi alimmalla tasolla. Anna piirakan jäähtyä.

Valuta säilykehedelmät ja leikkaa ne viipaleiksi tai lohkoiksi ja levitä haluamallasi tavalla piirakan täytteen päälle (niin että piirakkaa on kuitenkin helppo leikata).

Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa uudelleen, nosta kasari pois levyltä. Anna jäähtyä hetken aikaa (3-4 min.). Levitä liemi hedelmien päälle kiilteeksi. Jos hyytelö jämähtää liian aikaisin, pidä kattilaa hetki kuumalla levyllä. Voit jättää hyytelön poiskin, mutta se tekee tavallisen piirakan juhlavammaksi ja säilyttää piirakan mehevyyden.

Koska hyytelössä ja hedelmissä on sokeria, rahkaseoksen sokerimäärä on vähäisempi, ettei lopputulos ole liian makea.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)