Pääsiäispiirakka

Myllyn Paras

Katso pullataikinan ohje jauhopussin kyljestä tai katso ohje Näin leivot Myllyn Parasta Pullaa -sivultamme.

Jos teet puolen litran taikinan,
pyöritä osasta pikkupullia ja tee lopusta piirakkapohja.

4:lle
1annos2½ dl:n pullataikinaa
Täyte:
2prkmaitorahkaa
dlsokeria
3tlvaniljasokeria
3dlruokakermaa tai kevyt ranskankermaa
(sitruunan raastettua kuorta ja mehua)
1-2dlmantelirouhetta
3kananmunaa
1kananmunan valkuainen
Reunojen voiteluun:
1kananmunan keltuainen
Päälle:
1prkpersikoita tai aprikooseja omassa liemessään (1 iso tai 2 pientä prk)
3dlvettä
dlhyytelösokeria

Valmistusohje

Valmista pullataikina piirakkapohjaksi ohjeen mukaan. Kauli taikina
kohoamisen jälkeen leivinpaperiarkin kokoiseksi tasaiseksi levyksi ja nosta
uunipannulle. Peitä liinalla ja anna kohota n. 15 min.

Sekoita maitorahka, sokeri, vaniljasokeri, (sitruunan kuorisuikaleet ja
tilkka mehua), ruokakerma ja mantelirouhe keskenään. Lisää joukkoon kevyesti
vaahdotetut munat.

Jos pullataikinan reunat ovat valahtaneet, painele niitä
kevyesti ylös. Levitä täyte taikinalevylle ja käännä reunoja vähän täytteen
päälle. Voitele reunat keltuaisella

Kypsennä 225-asteessa 20-30 minuuttia uunin toiseksi
alimmalla tasolla. Anna piirakan jäähtyä.

Valuta säilykehedelmät ja leikkaa ne viipaleiksi tai lohkoiksi ja levitä
haluamallasi tavalla piirakan täytteen päälle (niin että piirakkaa on kuitenkin
helppo leikata).

Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri koko ajan
sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa uudelleen, nosta kasari pois levyltä. Anna
jäähtyä hetken aikaa (3-4 min.). Levitä liemi hedelmien päälle kiilteeksi. Jos
hyytelö jämähtää liian aikaisin, pidä kattilaa hetki kuumalla levyllä.

Voit jättää hyytelön poiskin, mutta se tekee tavallisen
piirakan juhlavammaksi ja säilyttää piirakan mehevyyden. Koska hyytelössä ja
hedelmissä on sokeria, rahkaseoksen sokerimäärä on vähäisempi, ettei lopputulos
ole liian makea.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)