Päärynä-Sinihomejuustopizzat

Päärynä-Sinihomejuustopizzat

Pizzajauhoilla pizza on helppo kaulia, sillä taikinaa on helppo käsitellä ja se pitää kaulittaessa muotonsa venymättä takaisin. Pizza voi olla myös makeahko. Jos sinulla ei ole pizzajauhoja, tee pizzapohja durumvehnäjauhoihin.

2 isoa pyöreää pizzaa tai 8 pikkupizzaa
Pizzapohjat:
dlvettä
pkthiivaa (n. 15 g)
4dlMyllyn Paras Pizzajauhoja
Täyte:
100gsinihomejuustomurua
½dlkermaa
3isoa päärynää (+ sitruunamehua)
½dlpinjansiemeniä
n.100gmozzarellajuustoraastetta

Valmistusohje

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää pizzajauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Jaa taikina kahtia, pyöritä palat pulliksi ja kauli pyöreiksi pizzoiksi. Tai jaa taikina n. 8 palaan, pyöritä ne pulliksi ja taputtele pikkupizzoiksi. Laita pizzat uunipellille (leivinpaperille). Kohota pohjia liinan alla puolisen tuntia. Sekoita sinihomejuusto murustettuna kermaan ja levitä täytettä pizzapohjille. Suikaloi päälle päärynät, jotka olet sivellyt sitruunamehulla tummumisen estämiseksi. Ripottele päälle pinjansiemeniä ja juustoraaste. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi n. 15 min.

VINKKI: MANGO-VALKOSUKLAAPIZZA Tee samalla ohjeella suklaapizzaa, käytä päärynän tilalla mangokuutioita ja sinihomejuustomurun tilalla valkoista suklaata.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Onkohan jauho- ja nestemäärät oikein?
Resepti on testattu, joten määrät ovat oikein. Terv. Kuluttajaneuvonta