Ainekset 4-6:lle annosta

n.10
kotimaista omenaa (hapokasta)
dl
calvadosta, rommia tai likööriä)
1
tl
kanelia
Päälle:
150
g
margariinia (tai voita)
dl
fariinisokeria
Vaniljakiisseli:
6+1
dl
maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
3
rkl
sokeria
2-3
rkl
perunajauhoja
1
kananmunan keltuainen
2
tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Lohko kuoritut omenat laakeaan, voideltuun uuninkestävään uunivuokaan. Kaada halutessasi päälle calvadosta tms. Anna maustua hetki tai muutama tunti. Ripottele pinnalle kanelia.
  2. Sulata rasva ja lisää fariinisokeri, kaurahiutaleet sekä vehnäjauhot. Levitä seos omenalohkojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 min.
  3. Tarjoile vaniljakiisselin tai jäätelön kanssa. 
  4. Valmista vaniljakiisseli seuraavasti. Kuumenna 6 desilitraa maitoa kiehuvaksi kattilassa liedellä tai lasikulhossa mikroaaltouunissa (n. 4 min). Lisää sokeri ja 1 desilitraan maitoa liuotettu perunajauho hyvin sekoittaen kiehuvaan maitoon. Sekoita kastikkeeseen keltuainen ja vaniljasokeri ja anna jäähtyä.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Piia Arnould / Sanoma Magazines

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.