Ohukaiset sienillä tai valkosuklaalla

Ohukaiset sienillä tai valkosuklaalla

Kätevimmin ohukaiset syntyvät valmiista lettu- ja vohvelijauhoista, eikä lisäksi tarvita kuin vettä.

Vaihtelua lettuihin saat käyttämällä erilaisia nesteitä taikinaan, esim. kookosmaitoa tai mansikkamehua.

Riitta Uosukainen, Christina Aaltio ja Arja Elina Laine valmistivat Ohukaisia sienillä tai valkosuklaalla Terveysmessuilla Helsingissä lokakuussa 2012.

noin 25-30 pientä tai 7 isoa ohukaista
Valmiista jauhoseoksesta tehty taikina:
5dlvettä, kookosmaitoa, laimeaa mansikkamehua tai mausteista kivennäisvettä
1psMyllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja
Itse tehty taikina:
2munaa
5dlvettä, kookosmaitoa, laimeaa mansikkamehua tai mausteista vichyä
dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
tai Tattarijauhoja
½tlsuolaa
(1tlvaniljasokeria tai kardemummaa)
2-3rklsokeria
2rklvoisulaa tai öljyä
Sieni-fetatäyte:
2rklvoita
2sipulia hienonnettuna
ltuoreita sieniä, esim. suppilovahveroita tai 200 g ryöpättyjä sieniä
tljauhettua valkopippuria
1punainen paprika pieninä kuutioina
200gfeta-juustokuutioita
200gmaustettua yrtti- tms. rahkaa
tuoretta persiljaa, osa koristeeksi
Valkosuklaa-marjatäyte:
dlvaahtoutuvaa kevytkermavalmistetta
100gvalkosuklaata
1tlkmaustettua valkosuklaarahkaa
½lmarjoja, esim. vadelmia, mansikoita tai mustikoita

Valmistusohje

JOS TEET TAIKINAN VALMIISTA JAUHOSEOKSESTA: Vispaa
Lettu- ja vohvelijauhot veteen tasaiseksi taikinaksi. Paista miedohkolla
lämmöllä lettupannulla pieniä tai isompia lettuja, käytä paistamiseen rasvaa
ainakin valurautapannulla.

JOS TEET TAIKINAN ITSE: Riko
munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon neste, jauhot,
suola, sokerit ja rasva. Anna taikinan turvota mieluiten ½ tuntia. Paista
pieniksi letuiksi tai isommiksi ohukaisiksi.

SIENI-FETATÄYTE:Täytettä varten paista pannulla hienonnettu sipuli ja sienet.
Mausta valkopippurilla. Ota pois liedeltä, lisää paprika, juusto ja suolainen yrttirahka
sekä persiljasilppua. Nosta täytettä räiskäleelle ja taita kahtia tai kierrä
halutessasi rullalle. Voit paloitella rullat annospaloiksi.

VALKOSUKLAA-MARJATÄYTE:Ota 1dl kermasta erilleen, kuumenna se kattilassa ja
sulata suklaa varovaisesti siihen. Anna jäähtyä. Vatkaa loppu kerma kovaksi
vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja jäähtynyt sulatettu suklaa. Laita ohukaisille marjoja ja
valkosuklaarahkaa.

VINKKI: Maukkaita lettuja saat korvaamalla 1 dl:n
vedestä lakka-, tyrni- tai jollakin muulla keltaisella hillolla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)