• Ismo Leikola, Hanna Sumari ja Arja Elina Laine valmistivat Ohrarieskataskuja Terveysmessuilla Helsingissä lokakuussa 2012.

Ainekset 6 kpl, halkaisija n. 20 cm annosta

4
dl
löysää perunasosetta
dl
paksua maustamatonta jogurttia (esim. Bulgarian)
½-1
tl
suolaa
1
muna
1
tl
soodaa
(kuminaa)
Täyte:
n.150
g
piparjuuri- tai sipulituorejuustoa
2
dl
porkkanaraastetta
2
dl
palsternakka- tai punajuuriraastetta
300
g
graavilohta suikaleina
1
ruukku tuoretta basilikaa
1
dl
timjamia

Ohje

  1. Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi (suolan määrään vaikuttaa mahdollinen perunamuusin suola) ja nosta taikinasta kuusi nokaretta uunipellille leivinpaperille. Levitä lastalla tai nuolijalla nokareet mataliksi (halkaisija n. 20 cm) jauhotetuin käsin.

  2. Pistele ja paista kuumassa leivinuunissa tai 250-asteisen sähköuunin keskitasolla 10 - 15 min. Anna jäähtyä.

  3. Levitä täytteen ainekset rieskoille, ensin kerros tuorejuustoa, sitten raasteet ja lohisuikaleet, tuoreita basilikanlehtiä ja timjamia. Taita taskun/tötterön malliin esim. voipaperin avulla, josta sitten tarjotaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.