Ohrainen sieni-raastekeitto

Myllyn Paras

Raastetuista kasviksista, sienistä ja ohrasuurimoista syntyy herkullinen sienikeitto. 

4:lle
2-2½dlesikäsiteltyjä (pakastettuja) sieniä esim. tatteja tai suppilovahveroita tai 1 rasia herkkusieniä tai siitakkeita
pala selleriä
½palsternakka
2-3porkkanaa
1-2sipulia
2rklrypsiöljyä
n.1,2lkiehuvaa vettä + 2 rkl kasvisfondia tai 1 kasviskuutio
1dlMyllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
ripaus valko- tai mustapippuria
hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

Kuori kasvikset ja raasta ne karkeahkoksi raasteeksi.
Lorauta öljy kattilaan, kuumenna vähän ja lisää kasvikset. Pyörittele kauhalla
hetken aikaa ja lisää sienet sekä kiehuva vesi. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja
lisää rikotut ohrasuurimot. Mausta fondilla ja pippurilla ja anna kypsyä
hiljalleen 20-30 minuuttia. Tarkista maku ja ripottele sekaan ennen tarjoilua
hienonnettua persiljaa. Keitto maistuu ruisleivän kera.

Voit lisätä kasvisraasteet myös suoraan kiehuvaan liemeen
ilman kuullottamista.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Oikein hyvä keitto muuten, mutta lisäsin suolaa pöydässä.