• Raastetuista kasviksista, sienistä ja ohrasuurimoista syntyy herkullinen sienikeitto. 

Ainekset 4:lle annosta

2-2½
dl
esikäsiteltyjä (pakastettuja) sieniä esim. tatteja tai suppilovahveroita tai 1 rasia herkkusieniä tai siitakkeita
pala selleriä
½
palsternakka
2-3
porkkanaa
1-2
sipulia
2
rkl
rypsiöljyä
n.1,2
l
kiehuvaa vettä + 2 rkl kasvisfondia tai 1 kasviskuutio
1
dl
rikottuja ohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
ripaus valko- tai mustapippuria
hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Kuori kasvikset ja raasta ne karkeahkoksi raasteeksi. Lorauta öljy kattilaan, kuumenna vähän ja lisää kasvikset. Pyörittele kauhalla hetken aikaa ja lisää sienet sekä kiehuva vesi.
  2. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja lisää rikotut ohrasuurimot. Mausta fondilla ja pippurilla ja anna kypsyä hiljalleen 20-30 minuuttia. Tarkista maku ja ripottele sekaan ennen tarjoilua hienonnettua persiljaa.
  3. Keitto maistuu ruisleivän kera. Voit lisätä kasvisraasteet myös suoraan kiehuvaan liemeen ilman kuullottamista.
Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.