Nyhtökaura-joulutortut

Nythökaura-joulutortut
  • Nyhtökaurasta voi valmistaa joulun 2016 trendiherkut: nyhtistortut!
  • Jos haluat paljon lehtevää taikinaa torttuun, leivo tortut Myllyn Paras Torttutaikinalevyistä ja jos taas haluat enemmän täytettä, valmista tortut torttutaikinaa ohuemmista Myllyn Paras Lehtitaikinalevyistä.
  • Nämä suolaiset joulutortut sopivat vegaaniseen ruokavalioon.
  • Mikäli et tee torttuja vegaaniseen ruokavalioon, voit käyttää ohjeeseen tavallista ranskankermaa.
  • Katso valmistusvideo, jossa esiintyvät Arja Elina Laine ja Huomenta Suomen Eva Kela.
16-20 kpl
1pktMyllyn Paras Torttutaikinalevyjä (1 kg) tai 2 pkt x 500 g
tai 1 pkt Myllyn Paras Lehtitaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
2-3rklrypsiöljyä
1iso sipuli
250gNyhtökauraa (maustamatonta)
1punainen chilipaprika (10 cm)
1iso punainen paprika
1tlsuolaa
1tlroseepippuria
½-1tljuustokuminaa
200gkaura-ranskankermaa (Oatly Ruokaan Fraiche)

Valmistusohje

Levitä jäiset taikinalevyt leivinpaperin päälle  uunipellille sulamaan.

Laita öljy kuumenemaan paistinpannulle. Kuori sipuli ja hienonna se. Paahda sipulia pannulla öljyssä hetki. Pilko nyhtökauraa pienemmäksi, hienonna chilipaprika ja kuutioi paprika. Lisää nämä pannulle ja paista hetki miedolla lämmöllä, mausta hyvin. Lisää loppuvaiheessa joukkoon kaura-hapankermavalmiste.

Leikkaa levyt neliöiksi ja tee neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa (puoleen väliin). Laita 2 lusikallista täytettä tortun keskelle: täytettä saa olla runsaasti. Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä kulmat keskelle yhteen kostutetuin sormin. Voit myös tehdä kukanmuotoisia torttuja: tee viillot taikinakulmiin, laita täyte keskelle, nosta kulmakaistaleet ylös keskelle ja nipistä yhteen kostutetuin sormin.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 min kauniin ruskeiksi.

Tarjoile kuumina tai lämmitettyinä vegaanisena vaihtoehtona pikkujoulu- tai joulupöydässä.

VINKKI: Voit leipoa Nyhtis-torttuja moniin eri muotoihin. Katso Huomenta Suomessa esitetyt vinkit edellä mainittujen lisäksi enkeli- ja snautseri-torttuihin. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Hei, millä chilin ja paprikan voi korvata, molemmista vatsa ongelmia.