Nyhtökaurasta voi valmistaa joulun 2016 trendiherkut: nyhtistortut!

Jos haluat paljon lehtevää taikinaa torttuun, leivo tortut Myllyn Paras Torttutaikinalevyistä ja jos taas haluat enemmän täytettä, valmista tortut torttutaikinaa ohuemmista Myllyn Paras Lehtitaikinalevyistä.

Nämä suolaiset joulutortut sopivat vegaaniseen ruokavalioon.

Mikäli et tee torttuja vegaaniseen ruokavalioon, voit käyttää ohjeeseen tavallista ranskankermaa.

Ainekset 16-20 kpl annosta

Täyte:
2-3
rkl
rypsiöljyä
1
iso sipuli
250
g
Nyhtökauraa (maustamatonta)
1
punainen chilipaprika (10 cm)
1
iso punainen paprika
1
tl
suolaa
1
tl
roseepippuria
½-1
tl
juustokuminaa
200
g
kaura-ranskankermaa (Oatly Ruokaan Fraiche)

Ohje

  1. Levitä jäiset taikinalevyt leivinpaperin päälle  uunipellille sulamaan.
  2. Laita öljy kuumenemaan paistinpannulle. Kuori sipuli ja hienonna se. Paahda sipulia pannulla öljyssä hetki. Pilko nyhtökauraa pienemmäksi, hienonna chilipaprika ja kuutioi paprika. Lisää nämä pannulle ja paista hetki miedolla lämmöllä, mausta hyvin. Lisää loppuvaiheessa joukkoon kaura-hapankermavalmiste.
  3. Leikkaa levyt neliöiksi ja tee neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa (puoleen väliin). Laita 2 lusikallista täytettä tortun keskelle: täytettä saa olla runsaasti. Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä kulmat keskelle yhteen kostutetuin sormin. Voit myös tehdä kukanmuotoisia torttuja: tee viillot taikinakulmiin, laita täyte keskelle, nosta kulmakaistaleet ylös keskelle ja nipistä yhteen kostutetuin sormin.
  4. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 min kauniin ruskeiksi.
  5. Tarjoile kuumina tai lämmitettyinä vegaanisena vaihtoehtona pikkujoulu- tai joulupöydässä.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.