• Makkarasoppa on nopeaa ruokaa, johon saa vaihtelua kausituotteilla.
  • Myös eriväriset makkarakeitot tuovat ideaa perusruokaan, voit tehdä keitosta punaista, keltaista, vihreää jne.
  • Valitsemalla runsaskuituisen makaronin keittoon, esim. rukiisen tai tumman keltaisen, saat kuitua.

Ainekset 4:lle annosta

5-7
dl
lihalientä (kuutiosta tai fondista)
1
tlk
paseerattua tomaattia (500 g)
n.400
g
lenkkiä tai muuta makkaraa
1
sipulinippu
3
porkkanaa (tai yksi pussi pakasteporkkanapennejä)
1
punainen paprika (tai 1 pss pakastevihanneksia 300 g)
2-3
tl
yrttejä esim. italialaista tai kreikkalaista yrttiseosta

Ohje

  1. Kuumenna vesi ja lisää joukkoon lihaliemikuutio tai fondia. Kaada sekaan viipaloidut sipulit, porkkanat ja paseerattu tomaatti sekä lisää yrtit. Keitä 15 minuuttia.

  2. Kuutioi sillä aikaa makkara ja lisää se sekä makaronit ja paprikasuikaleet, kuumenna kiehuvaksi ja keitä vielä viitisen minuuttia (tai valitsemasi makaronin kypsymisaika).

  3. Tarkista maku ja lisää halutessasi keittoon persiljaa tai muuta vihreää. Jos haluat ruoasta padan, käytä vettä vähemmän, n. 3-4 dl

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.