Pekonipasta saa väriä ja herkullista makua tomaateista, paprikasta ja kotimaisesta nokkosesta, jonka voit korvata myös pinaatilla. Helppo ja maukas pekonipasta valmistuu puolessa tunnissa. 

Ainekset 4:lle annosta

2
l
nokkosia
3
kevätsipulia varsineen
75
g
aurinkokuivattua tomaattia
170
g
pekonia
mustapippuria
2
munankeltuaista
2
dl
kermaa
10
g
pieniä värikkäitä tomaatteja
50
g
parmesaanijuustoa
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Puhdista ja keitä nokkosenlehdet nopeasti suolalla maustetussa vedessä. Siivilöi vesi pois ja leikkaa ryöpätyt nokkoset hakkelukseksi.

  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ”al dente”.

  3. Suikaloi sipulit varsineen ja pilko aurinkokuivatut tomaatit. Kuutioi pekoni pannulle, paahda ensin kuumalla pannulla ja sen jälkeen vähän miedommalla lämmöllä. Lisää joukkoon sipuli, aurinkotomaatit ja nokkossilppu. Sekoita ja anna kuumentua. Rouhi päälle reilusti mustapippuria.

  4. Sekoita keltuaiset ja kerma ja kaada seos pannulle. Lisää valutettu pasta joukkoon, sekoita kaikki keskenään.

  5. Jaa pekonipasta lautasille ja koristele annokset parmesaanijuustolastuilla, pienillä puolitetuilla tomaateilla, silputulla basilikalla ja sipulivarsilla. Tarjoile heti kuumana.

Vinkki: Mikäli kaapista löytyy Raketti Spagettia, voit käyttää myös sitä pekonipastaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.