Nokkos-pekonipasta

Nokkos-pekonipasta
30 min, josta valmisteluaika 30 min
4:lle
2lnokkosia
8dlMyllyn Paras Täysjyvä Fusilli Makaronia
3kevätsipulia varsineen
75gaurinkokuivattua tomaattia
170gpekonia
mustapippuria
2munankeltuaista
2dlkermaa
10gpieniä värikkäitä tomaatteja
50gparmesaanijuustoa
tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Puhdista ja keitä nokkosenlehdet nopeasti suolalla maustetussa vedessä. Siivilöi vesi pois ja leikkaa ryöpätyt nokkoset hakkelukseksi.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ”al dente”.

Suikaloi sipulit varsineen ja pilko aurinkokuivatut tomaatit. Kuutioi pekoni pannulle, paahda ensin kuumalla pannulla ja sen jälkeen vähän miedommalla lämmöllä. Lisää joukkoon sipuli, aurinkotomaatit ja nokkossilppu. Sekoita ja anna kuumentua. Rouhi päälle reilusti mustapippuria.

Sekoita keltuaiset ja kerma ja kaada seos pannulle. Lisää valutettu pasta joukkoon, sekoita kaikki keskenään.

Jaa pasta lautasille ja koristele annokset parmesaanijuustolastuilla, pienillä puolitetuilla tomaateilla, silputulla basilikalla ja sipulivarsilla. Tarjoile heti kuumana.

Syksymmällä nokkosen tilalla voi käyttää pinaattia.

Vinkki: Mikäli kaapista löytyy Raketti Spagettia, voit käyttää sitä tähän pastaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)