Nisset ja Nasset

Nisset ja Nasset
  • Katso pullien valmistaminen videolta ohjeen alta.
15-20 kpl
Pullataikina:
3dlmaitoa
30 ghiivaa
1tlsuolaa
1dlsokeria
2tlkardemummaa
1muna
8-9dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
75gvoita tai margariinia
Pinnalle:
munaa voiteluun
raesokeria
Koristeeksi:
rusinoita

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella.

Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. 

Leivo taikinasta pieniä pullia tonttujen päiksi, hieman isompia vatsoiksi ja ihan pieniä pullia käsiksi ja jaloiksi. Nipistele osat yhteen. Voit myös leipoa tonttujen kädet ja jalat nauhoista taitellen, yhdistä tonttujen muodot kohdalleen. Kohota nisset ja nasset kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa liinan alla.

Paina kohonneisiin pulliin syvälle sormilla rusinoita tms. silmiksi ja napeiksi. Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Pullapoikia :)