Neljän maun piiras

Neljän maun piiras

Pienissä talouksissa ruoanlaitossa on omat haasteensa. Ruokareseptit ja pakkauskoot ovat usein perheille suunniteltuja. Moni kivalta kuulostava ruokaresepti saattaa jäädä tekemättä, kun yksin ei tule syötyä niin paljon ja esimerkiksi isosta piirakasta tulee niin monta palaa, että siihenkin ehtii jo kyllästyä.

Valmistin piiraan, johon kätkin jääkaapin kätköistä löytyneitä aineksia. Hyödynnä omat ylimääräiset ainekset tähän piiraaseen ja leikkaa tuoreena annospaloiksi ja pakasta. Näin pakastimessa on useita eri vaihtoehtoja suolaiseen herkutteluun.

1 piirakka
1kplMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
Täyte 1:
100 gminiluumutomaatteja
4-6pepperoniviipaletta
Täyte 2:
50gfetajuustoa tai salaattijuustoa
muutama oliivi
tuoretta basilikaa
Täyte 3:
2dlMifua
ripaus tacomaustetta
pala punaista chilipaprikaa
Täyte 4:
50gHärkistä
muutama viipale punaista paprikaa
1kplvalkosipulinkynsi
Lisäksi:
2dlruoka- tai kuohukermaa
3kplkananmunaa
2dljuustoraastetta
ripaus suolaa

Valmistusohje

Anna piirastaikinan sulaa ja taputtele se sitten leivinpaperilla vuoratun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista piiraspohjaa 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Esikäsittele sillä välin täyteainekset.

Puolita miniluumutomaatit ja ota esille pepperoniviipaleet.

Paloittele feta- tai salaattijuusto ja ota esille oliivit ja basilika.

Sekoita Mifu, ripaus tacomaustetta ja hienonnettua chilipaprikaa keskenään. Voit halutessasi paistaa ne pikaisesti pannulla. Lisää joukkoon tuoretta basilikaa.

Ota esille Härkistä ja paloittele pala paprikaa ja hienonna valkosipulinkynsi.

Jaa ainekset omiksi sektoreiksi piiraspohjan päälle.

Sekoita kerma, munat, juustoraaste ja ripaus suolaa keskenään. Kaada seos täytteiden päälle ja paista piirasta 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen ja kiinteä. Leikkaa hieman jäähtynyt piiras annospaloiksi ja pakasta myöhempää käyttöä varten.

Resepti:
Hellapoliisi

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)