Neilikkablinit

Neilikkablinit
10 kpl paksuhkoja blinejä
2dlkermaviiliä (1tlk)
3dltummaa olutta
20ghiivaa
2tltummaa sokeria
¼tlnelikkajauhetta
3dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
Parin tunnin päästä tai seuraavana päivänä:
1dlkuumaa maitoa
1dltummaa olutta
1tlsuolaa
2rklvoisulaa
1munankeltuainen
1munanvalkuainen
Lisäkkeet:
2rklmustaa cavi-artia
2rklpunaista cavi-artia
2rklturkkilaista jogurttia
2shalottisipulia silputtuna
1suolakurkku kuutioituna
1tillinippu
mustapippuria

Valmistusohje

Kuumenna kermaviili, lisää olut ja liuota nesteseokseen hiiva. Sekoita joukkoon sokeri, neilikkajauhe ja tattarijauhot. Anna taikinan kohota 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä pidempäänkin, esim. yön yli viileämmässä (jääkaapissa). Jos teet taikinajuuren edellisenä iltana, riittää että teet sen huoneenlämpöisiin aineisiin. Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, olut, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä. Lisäkkeet: Tarjoa lisäkkeet erillisistä astioista tai annokseen ryhmittäin jaettuna.

Resepti:
Arja Elina Laine/Sami Garam

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)