Myslipallot tattarista

Myslipallot tattarista

Kuivatut hedelmät ja marjat tuovat täyteläisyyttä Tattari-myslipalloihin. Voit myös halutessasi tehdä mysliseoksesta myslipatukoita. Myslipatukat toimivat liikunnan tai urheilun jälkeen, ja muulloinkin terveellisenä välipalana. Katso video ohjeen alta, kuinka Salsa Sinisalo ja Arja Savela tekevät näitä myslipalloja.

noin 15 myslipalloa
½dlrypsi- tai avokadoöljyä
1dlvahvaa marja- tai puolukkamehua
1dlhunajaa
1dlkuivattuja pehmeitä viikunoita
1dlrusinoita
1dlraakasuklaata tai tummaa suklaata rouheena
1dlkookoshiutaleita tai mantelirouhetta
1dlkuivattuja puolukoita tai mustikoita (50 g, Biokia)
5dlMyllyn Paras Tattarihiutaleita
1dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
Päälle:
Myllyn Paras Tattarihiutaleita
kookoshiutaleita tai mantelirouhetta

Valmistusohje

Kuumenna laimentamaton vahva mehu kiehuvaksi, sulata siihen hunaja ja lisää öljy. Lisää kuivatut viikunat ihan pieniksi pilkottuina, rusinat, suklaa hienoksi rouhittuna, kookoshiutaleet tai mantelirouhe, kuivatut puolukat tai mustikat ja lopuksi tattarihiutaleet ja -jauhot joukkoon sekoittaen kiinteäksi seokseksi. Massan tulee olla hyvin paksua ja sellaista, että siitä saa muotoiltua palloja. Pyörittele taikinasta käsin pieniä palloja ja kierittele ne lautasella tattarihiutale+kookoshiutale/mantelirouhe-seoksessa. Voit laittaa pallot asetille, kulhoon tai karkkivuokiin. Säilytä jääkaapissa. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)