Muumimamman Nakkipizzat
Katso suosituin pizzareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia pizzoja.

- Pizzan ei tarvitse aina olla pyöreä, käytä mielikuvitusta, tee vaikka isolla Muumi-muotilla tai anna lasten piirtää muotit.
- Pizzajauhoilla teet hyvärakenteisen, venymättömän pizzapohjan.
- Täytteeseen voi käyttää nakkien tilalle kinkku- tai kalkkunasuikaleita, raikkaita vihanneksia tai vaikkapa savulohta.
Taikina: | ||
2 | dl | vettä |
⅓ | pkt | hiivaa |
5 | dl | Myllyn Paras Pizzajauhoja |
Tomaattikastike: | ||
1 | tlk | tomaattimurskaa valutettuna (400 g) |
2 | rkl | pizzamaustetta |
Täyte: | ||
200 | g | nakkeja ohuina viipaleina |
1 | dl | kurkkusalaattia |
1 | tlk | ananaspaloja (pieni tlk) |
150 | g | Polar tms. juustoraastetta (voi olla laktoositonta) |
Valmistusohje
-
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää pizzajauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi, noin puoli tuntia. Kauli taikina isoksi levyksi ja ota siitä isolla Muumi-muotilla pizzapohjia. Kohota pohjia liinan alla puolisen tuntia.
-
Kaada tomaattimurska valumaan siivilään. Kun ylimääräinen neste on valunut pois, sekoita mauste joukkoon. Levitä tomaattikastike kohonneille pizzapohjille. Ripottele päälle nakkiviipaleet, kurkkusalaattia, ananaspalat sekä juustoraastetta. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi 12-15 min.
VINKKI: Voit korvata nakit kinkkusuikaleilla.
Kommentoi reseptiä