Pizzan ei tarvitse aina olla pyöreä, käytä mielikuvitusta, tee vaikka isolla Muumi-muotilla tai anna lasten piirtää muotit.

Pizzajauhoilla teet hyvärakenteisen, venymättömän pizzapohjan.

Täytteeseen voi käyttää nakkien tilalle kinkku- tai kalkkunasuikaleita, raikkaita vihanneksia tai vaikkapa savulohta.

Ainekset 5-6 kpl annosta

Taikina:
2
dl
vettä
pkt
hiivaa
Tomaattikastike:
1
tlk
tomaattimurskaa valutettuna (400 g)
2
rkl
pizzamaustetta
Täyte:
200
g
nakkeja ohuina viipaleina
1
dl
kurkkusalaattia
1
tlk
ananaspaloja (pieni tlk)
150
g
Polar tms. juustoraastetta (voi olla laktoositonta)

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää pizzajauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi, noin puoli tuntia. Kauli taikina isoksi levyksi ja ota siitä isolla Muumi-muotilla pizzapohjia. Kohota pohjia liinan alla puolisen tuntia.

  2. Kaada tomaattimurska valumaan siivilään. Kun ylimääräinen neste on valunut pois, sekoita mauste joukkoon. Levitä tomaattikastike kohonneille pizzapohjille. Ripottele päälle nakkiviipaleet, kurkkusalaattia, ananaspalat sekä juustoraastetta.

  3. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi 12-15 min.

VINKKI: Voit korvata nakit kinkkusuikaleilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.