Muumimamman Nakkipizzat

Muumimamman Nakkipizzat

Pizzan ei tarvitse aina olla pyöreä, käytä mielikuvitusta, tee vaikka isolla Muumi-muotilla tai anna lasten piirtää muotit. Pizzajauhoilla teet hyvärakenteisen, venymättömän pizzapohjan. Täytteeseen voi käyttää nakkien tilalle kinkku- tai kalkkunasuikaleita, raikkaita vihanneksia tai vaikkapa savulohta.

5-6 kpl
Taikina:
2dlvettä
pkthiivaa
5dlMyllyn Paras Pizzajauhoja
Tomaattikastike:
1tlktomaattimurskaa valutettuna (400 g)
2rklpizzamaustetta
Täyte:
200gnakkeja ohuina viipaleina
1dlkurkkusalaattia
1tlkananaspaloja (pieni tlk)
150gPolar tms. juustoraastetta (voi olla laktoositonta)

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää pizzajauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi, noin puoli tuntia. Kauli taikina isoksi levyksi ja ota siitä isolla Muumi-muotilla pizzapohjia. Kohota pohjia liinan alla puolisen tuntia. Kaada tomaattimurska valumaan siivilään. Kun ylimääräinen neste on valunut pois, sekoita mauste joukkoon. Levitä tomaattikastike kohonneille pizzapohjille. Ripottele päälle nakkiviipaleet, kurkkusalaattia, ananaspalat sekä juustoraastetta. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi 12-15 min.

VINKKI: Voit korvata nakit kinkkusuikaleilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Voiko pikkupizzat tehdä edellisenä päivänä ja lämmittää esim. uunissa ennen tarjoilua?
Pizzat voi valmistaa etukäteen valmiiksi ja lämmittää ennen tarjoilua. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Siis ihana idea tehdä perinteisestä pyöreästä poikkeava muoto. Ja meillä lapset nauttivat yli kaiken kun saavat itse laittaa täytteensä pizzaan.
Hieno idea tuo muumin muotoinen pizza!