Mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka on suomalaisten suurta herkkua!
Katso suosituin mustikkapiirakkareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia mustikkapiirakoita.

Mustikkapiirakka
40 min, josta valmisteluaika 15 min
  • Katso lyhytvideolta, miten tämä kätevä piirakka tehdään! 
pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 26-30 cm
Pohja:
1kplMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)
Täyte:
2dlkermaviiliä
1muna
½-1dlfariinisokeria
1tlvaniljasokeria
5dlmustikoita (jäisinä, jos pakaste)
1-2dlvadelmia
Pinnalle:
1-2dlmustikoita ja vadelmia

Valmistusohje

  1. Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Sekoita kermaviili, muna ja sokerit ja levitä se piirakkapohjalle. Levitä päälle mustikat ja vadelmat.

  2. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 25-35 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika. Koristele ennen tarjoilua tuorein mustikoin ja vadelmin.

VINKKI: Vaihteluna voit käyttää hiutaleiden tilalla leseitä. Kokeile myös pohjana ihanaa suklaista Pyöreä Suklaataikinaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)