Mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka

Katso lyhytvideolta, miten tämä kätevä piirakka tehdään! 

pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 26-30 cm
Pohja:
1kplMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)
Täyte:
2dlkermaviiliä
1muna
½-1dlfariinisokeria
1tlvaniljasokeria
5dlmustikoita (jäisinä, jos pakaste)
1-2dlvadelmia
Pinnalle:
1-2dlmustikoita ja vadelmia

Valmistusohje

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Sekoita kermaviili, muna ja sokerit ja levitä se piirakkapohjalle. Levitä päälle mustikat ja vadelmat. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 25-35 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Koristele ennen tarjoilua tuorein mustikoin ja vadelmin.

VINKKI: Vaihteluna voit käyttää hiutaleiden tilalla leseitä. Kokeile myös pohjana ihanaa suklaista Pyöreä Suklaataikinaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)