• Katso lyhytvideolta, miten tämä kätevä piirakka tehdään! 

Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 26-30 cm annosta

Pohja:
Täyte:
2
dl
kermaviiliä
1
muna
½-1
dl
fariinisokeria
1
tl
vaniljasokeria
5
dl
mustikoita (jäisinä, jos pakaste)
1-2
dl
vadelmia
Pinnalle:
1-2
dl
mustikoita ja vadelmia

Ohje

  1. Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Sekoita kermaviili, muna ja sokerit ja levitä se piirakkapohjalle. Levitä päälle mustikat ja vadelmat.

  2. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 25-35 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika. Koristele ennen tarjoilua tuorein mustikoin ja vadelmin.

VINKKI: Vaihteluna voit käyttää hiutaleiden tilalla leseitä. Kokeile myös pohjana ihanaa suklaista Pyöreä Suklaataikinaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

2 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.