Mustikkapiirakka
Mustikkapiirakka on suomalaisten suurta herkkua!
Katso suosituin mustikkapiirakkareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia mustikkapiirakoita.

- Katso lyhytvideolta, miten tämä kätevä piirakka tehdään!
Pohja: | ||
1 | kpl | Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g) |
Täyte: | ||
2 | dl | kermaviiliä |
1 | muna | |
½-1 | dl | fariinisokeria |
1 | tl | vaniljasokeria |
5 | dl | mustikoita (jäisinä, jos pakaste) |
1-2 | dl | vadelmia |
Pinnalle: | ||
1-2 | dl | mustikoita ja vadelmia |
Valmistusohje
-
Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Sekoita kermaviili, muna ja sokerit ja levitä se piirakkapohjalle. Levitä päälle mustikat ja vadelmat.
-
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 25-35 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika. Koristele ennen tarjoilua tuorein mustikoin ja vadelmin.
VINKKI: Vaihteluna voit käyttää hiutaleiden tilalla leseitä. Kokeile myös pohjana ihanaa suklaista Pyöreä Suklaataikinaa.
Kommentoi reseptiä