Mustikkabebet

Mustikkabebet

Kun teet murotaikinakuppeja, saat niistä varmimmin syviä, kun täytät kupin paiston ajaksi herneillä tai pienellä määrällä paiston kestävää mustikkahilloa.

Tee marjatäyte bebeihin tuoreista mustikoista mustikkahilloon sekoitettuna.

Vaniljatäyte onnistuu parhaiten kun yhdistät tasalämpöiset vaahdot toisiinsa voimakkaasti vatkaten.

Saat kuorrutuksen parhaiten tasaisesti pehmeän vaniljatäytteen päälle, kun pakastat leivokset ennen kuorrutteen päälle levitystä. Jäisten leivosten pinnat voi kätevästi dipata sokerivesikuorruutteeseen, jolloin kuorrutus jämähtää heti kovaksi.

9 kpl leivoksia (n. 7 cm halkaisija)
Pohjat:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
tai Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)
Täyte pohjille:
1dlmustikoita
1dlmustikka- tai boysenmarjahilloa
Vaniljatäyte:
50gvoita
50gvanilja- tai maustamatonta tuorejuustoa
1dltomusokeria
1tlvaniljasokeria
1dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Kuorrutus päälle:
3dltomusokeria
n. 2rklmustikoista puristettua mehua
pieniä nonparelleja

Valmistusohje

Sulata pakastetaikina ja kauli se ohueksi levyksi. Ota taikinasta n. 10 cm muotilla pyörylöitä ja painele leivosvuokien pohjille ja reunoille. Pistele pohjat. Voit halutessasi täyttää kupit kuivilla herneillä. Käytä herneiden tai taikinan välissä pieni pala foliota tai leivinpaperia, jotta herneet eivät tartu kiinni taikinaan. Voit myös laitaa jokaiseen pohjaan 1 tl mustikkahilloa (pieni osa täytteestä). Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla kauniin väriseksi, n. 10 min. Jos käytit herneitä, ota ne pois. Jos leivosten keskustat ovat nousseet paistettaessa, painele keskiosia alas pikkuluiskalla tai sormin varovaisesti. Anna pohjien jäähtyä.

Sekoita mustikat hilloon. Jaa täyte lusikalla leivosten pohjille.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tuorejuusto ja tomusokeri vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Vaahdota vaniljakastike erikseen. Lisää vaniljavaahto voi-tuorejuustovaahtoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Levitä täyte mustikkakerroksen päälle, tasoita pinta. Laita leivokset viileään tai pakastimeen.

Sekoita kuorrutuksen tomusokeri ja mustikkamehu keskenään, kuorrutuksen paksuuden tulee olla sellainen, että se leviää juuri ja juuri itsestään.

Irrota leivokset vuoista. Kaada seos ohuena nauhana tasaiseksi kerrokseksi vaniljatäytteen päälle. Kuorrutus saa mennä reunoista vaniljatäytteen yli. Voit myös dipata nopeasti jäisten leivosten pinnat hieman löysempään kuorrutteeseen. Koristele leivokset heti nonparelleilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)