1. Pyöreä Piirakkataikina on kasvimargariinilla leivottu, valmiiksi pyöreän muotoinen laktoositon taikinapohja.
  2. Se on helppo painella pyöreään vuokaan, vuokaa ei tarvitse edes voidella, lisää vain täyte ja paista uunissa.

Ainekset pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm annosta

Täyte:
3
dl
mustikoita
100
g
(vanilja)tuorejuustoa
2
kananmunaa
n.2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti, levitä pohjalle mustikat. Pehmitä tuorejuustoa hieman sekoittaen sitä, lisää kananmunat ja sokeri sekaan. Kaada seos mustikoiden päälle.

  2. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

 

VINKKI: Kokeile myös muilla marjoilla tai hedelmäpaloilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Suosituin mustikkapiirakkaresepti?

Vuosien mittaan kaikkein suosituin mustikkapiirakkareseptimme on kermaviilitäytteinen Mustikkapiirakka. Testaa ja ihastu!

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.