Mustikka-tuorejuustopiirakka kätevästi

Mustikka-tuorejuustopiirakka kätevästi

Uusinta pakastetaikinoissa ovat Pyöreät Piirakkataikinat, joita saa sekä suolaisiin että makeisiin piirakoihin. Uudet taikinat ovat kasvimargariinilla leivottuja, valmiiksi pyöreän muotoisia laktoosittomia taikinapohjia. Ne on helppo painella pyöreään vuokaan, vuokaa ei tarvitse edes voidella, lisää vain täyte ja paista uunissa.

pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm
1kplMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
Täyte:
3dlmustikoita
100g(vanilja)tuorejuustoa
2kananmunaa
n.2rklsokeria
1tlvaniljasokeria

Valmistusohje

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti, levitä pohjalle mustikat. Pehmitä tuorejuustoa hieman sekoittaen sitä, lisää kananmunat ja sokeri sekaan. Kaada seos mustikoiden päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika. Katso myös rapealla kauramurulla päällystetty mustikkapiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia mustikkapiirakoiden reseptejä.

VINKKI: Kokeile myös muilla marjoilla tai hedelmäpaloilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (7)

Kokeiluun menee appelsiinituorejuuston kanssa ;)
Herkullista - ja onnistuu mieheltäkin...
Monta kertaa tehty. Tosi hyvää.
Todella hyvä piirakka! Varsinkin vaniljajäätelön kanssa. Suosittelen.
Laitoin mustikoiden tilalle mango- ja persikkapaloja. Oli tosi hyvää, keräsi ainakin työpaikalla kehuja. Kenenkäänhän ei tarvitse tietää, että oli valmis pohja...;)
Aika hyvä.
Aivan loistava ohje. Suosittelen muillekkin. Niin suussa sulavaa. :)