Mustikka-Kaurakeksit

Mustikka-Kaurakeksit

Iki-ihaniin kaurakekseihin sopivat myös kotimaiset kuivat mustikat. Kokeile myös kuivatuilla gojimarjoilla, karpaloilla, tyrnillä tai hedelmäpaloilla. Iso kaurahiutale valmistetaan kokonaisista leikkaamattomista kauranjyvistä, jotka esikypsytetään ja litistetään hiutaleiksi.  Iso Kaurahiutaleissa on kauran rakenne ja aromi parhaimmillaan. Katso tästä, kuinka kaurakeksejä valmistettiin Terveys-messuilla Oivallusten keittiössä.

30-40 kpl
125gsulatettua margariinia
1dlkuivattuja mustikoita (Biokia 1 pss, 50 g)
1dlsokeria
4dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
tai Kaurahiutaleita
¾dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlsoodaa
¾dlkevytkermaa

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää seos taikinaan. Ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita uunipellille ja painele ne tasaisiksi. Paista 200-asteisessa uunissa 5–8 min.

VINKKI: Kokeile myös kuivatuilla gojimarjoilla, karpaloilla, tyrnillä tai hedelmäpaloilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Oikein maukkaita.