Mustikka-Kaurakeksit

Katso suosituin kaurakeksireseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia kaurakeksejä.

Mustikka-Kaurakeksit
  • Iki-ihaniin kaurakekseihin sopivat myös kotimaiset kuivat mustikat. Kokeile myös kuivatuilla gojimarjoilla, karpaloilla, tyrnillä tai hedelmäpaloilla.
  • Iso kaurahiutale valmistetaan kokonaisista leikkaamattomista kauranjyvistä, jotka esikypsytetään ja litistetään hiutaleiksi. Iso Kaurahiutaleissa on kauran rakenne ja aromi parhaimmillaan.
  • Katso tästä, kuinka kaurakeksejä valmistettiin Terveys-messuilla Oivallusten keittiössä.
30-40 kpl
125gsulatettua margariinia
1dlkuivattuja mustikoita (Biokia 1 pss, 50 g)
1dlsokeria
4dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
tai Kaurahiutaleita
¾dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlsoodaa
¾dlkevytkermaa

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää seos taikinaan.

Ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita uunipellille ja painele ne tasaisiksi. Paista 200-asteisessa uunissa 5–8 min.

VINKKI: Kokeile myös kuivatuilla gojimarjoilla, karpaloilla, tyrnillä tai hedelmäpaloilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Oikein maukkaita.