Mustaherukka Kaurakeksileivokset

Myllyn Paras
noin 15 kpl
125gsulatettua voita tai margariinia
dlsokeria tai tummaa sokeria
1dlkookoshiutaleita tai rusinoita
dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
1dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlsoodaa
¾dlkermaa
Väliin:
n.2dlmarjasosetta tai -hilloa
1tlkkuohukermaa (2 dl)
½dlsokeria
2tlvaniljasokeria
1tlkmaitorahkaa (250 g) tai tuorejuustoa
n.4dlmustaherukoita tms.

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää se lopuksi taikinaan. Ota taikinasta ruokalusikalla nokareita (jättäen väliä toisiinsa) leivinpaperin päälle uunipellille ja painele ne mataliksi ympyröiksi. Paista 200-asteessa n. 10 min. Valmista täyte: vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla, lisää rahka ja herukat. Kokoa leivokset jäähtyneinä tarjottimelle. Levitä alimmaksi tuleville keksille marjahilloa tai -sosetta. Levitä päälle kerros rahkamarjaseosta ja paina kanneksi toinen keksi. Mikäli täytät keksit juuri ennen tarjoilua, ne ovat rapeita. Voit myös täyttää keksit aiemmin ja laittaa ne odottamaan tarjoilua jääkaappiin, tällöin kaurakeksit pehmenevät. On makuasia, haluatko keksien olevan rapeita vai pehmeitä leivoksissa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)