Muheva Iso Laskiaispulla

Muheva iso laskiaispulla
2-4 kpl
1annos (3 dl nestettä) itse tehtyä Myllyn Paras Pullataikinaa
1muna
1dlraesokeria ja mantelirouhetta
Väliin:
2dlkuohukermaa (1 tlk)
½dlsokeria
1tlvaniljasokeria
1tlkardemummaa
2dlrahkaa
n.2dlmansikkahilloa

Valmistusohje

Valmista ensin 3 dl nesteestä annos pullataikinaa. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyörittele taikinasta 2-4 jätti ”pikkupullaa”. Pyörittele ne siis kuten pienemmätkin pullat, niin että sauma pyöritellessä jää pullan alle. Kohota pullat leivinliinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaisiksi. Voitele hyvin kohonneet pullat munalla, ripottele päälle raesokeria ja mantelirouhetta. Paista isoa pullaa 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 20 min kauniin keltaisiksi. Halkaise jäähtynyt jättipulla. Koverra pullan sisusta kuorista irti. Kostuta jäänyt ylä- ja alaosa pullasta vaniljamaidolla. Vatkaa täytettä varten kerma vaahdoksi, lisää sokeri, mausteet ja rahka sekä koverrettu pullan sisus. Täytä jättipulla laittamalla väliin reilusti hilloa ja kermarahkaseosta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)