Muheva iso laskiaispulla

1 | annos (3 dl nestettä) itse tehtyä Myllyn Paras Pullataikinaa | |
1 | muna | |
1 | dl | raesokeria ja mantelirouhetta |
Väliin: | ||
2 | dl | kuohukermaa (1 tlk) |
½ | dl | sokeria |
1 | tl | vaniljasokeria |
1 | tl | kardemummaa |
2 | dl | rahkaa |
n.2 | dl | mansikkahilloa |
Valmistusohje
-
Valmista ensin 3 dl nesteestä annos pullataikinaa, ohje löytyy tästä linkistä. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.
-
Pyörittele taikinasta 2-4 jätti ”pikkupullaa”. Pyörittele ne siis kuten pienemmätkin pullat, niin että sauma pyöritellessä jää pullan alle. Kohota pullat leivinliinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaisiksi.
-
Voitele hyvin kohonneet pullat munalla, ripottele päälle raesokeria ja mantelirouhetta. Paista isoa pullaa 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 20 min kauniin keltaisiksi.
-
Halkaise jäähtynyt jättipulla. Koverra pullan sisusta kuorista irti. Kostuta jäänyt ylä- ja alaosa pullasta vaniljamaidolla.
-
Vatkaa täytettä varten kerma vaahdoksi, lisää sokeri, mausteet ja rahka sekä koverrettu pullan sisus. Täytä jättipulla laittamalla väliin reilusti hilloa ja kermarahkaseosta.
VINKKI! Kokeile myös perinteisiä laskiaispullia!
Kommentoi reseptiä