Modernit juusto-omenatortut

Modernit juusto-omenatortut

Itse pähkäilen usein, varsinkin jos ostan isomman torttutaikinapakkauksen, että mitä niillä kaikilla levyillä tekisi, kun torttuja ei vaan jaksa määräänsä enempää syödä.  Kehittelin suolaisen makean ja erittäin nopean tarjottavan vaikka glögin kylkeen tai ruokahalun herättäjäksi joulupöytään. Tähän voit käyttää joko torttu- tai voitaikinalevyjä.  Vaikka et pitäisi hirveästi sinihomejuustosta, suosittelen lämpimästi kokeilemaan näitä, sillä sinihomejuusto ei maistu näissä voimakkaasti, vaan tuo lähinnä suolaisuutta.

20 kpl
1pktMyllyn Paras Torttutaikinalevyjä (500 g)
tai Voitaikinalevyjä (500 g)
1pssinihomejuustomurua
1prkomena-kanelitorttumarmeladia
n.1dlmanteli- tai pähkinärouhetta
(munaa voiteluun)

Valmistusohje

Sulata taikinalevyt huoneenlämmössä pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa taikinalevyt poikittain neljään osaan. Jos haluat reunoille kauniin kiillon, voitele taikinatangot ensin (tämä ei ole pakollista).  Sipaise jokaiselle tangolle noin 1-2 tl omenamarmeladia. Ripottele pinnalla homejuustomurua ja pähkinä- tai mantelirouhetta.  Paista torttuja 200-asteisessa uunissa noin 8-12 minuuttia, kunnes reunat ovat kauniin kullankeltaiset. Nauti glögin kera!

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)