Modernit juusto-omenatortut

25 min, josta valmisteluaika 15 min
- Itse pähkäilen usein, varsinkin jos ostan isomman torttutaikinapakkauksen, että mitä niillä kaikilla levyillä tekisi, kun torttuja ei vaan jaksa määräänsä enempää syödä.
- Kehittelin suolaisen makean ja erittäin nopean tarjottavan vaikka glögin kylkeen tai ruokahalun herättäjäksi joulupöytään.
- Tähän voit käyttää joko torttu- tai voitaikinalevyjä.
- Vaikka et pitäisi hirveästi sinihomejuustosta, suosittelen lämpimästi kokeilemaan näitä, sillä sinihomejuusto ei maistu näissä voimakkaasti, vaan tuo lähinnä suolaisuutta.
20 kpl
1 | pkt | Myllyn Paras Torttutaikinalevyjä (500 g) |
tai Voitaikinalevyjä (500 g) | ||
1 | ps | sinihomejuustomurua |
1 | prk | omena-kanelitorttumarmeladia |
n.1 | dl | manteli- tai pähkinärouhetta |
(munaa voiteluun) |
Valmistusohje
Sulata taikinalevyt huoneenlämmössä pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa taikinalevyt poikittain neljään osaan. Jos haluat reunoille kauniin kiillon, voitele taikinatangot ensin (tämä ei ole pakollista). Sipaise jokaiselle tangolle noin 1-2 tl omenamarmeladia. Ripottele pinnalla homejuustomurua ja pähkinä- tai mantelirouhetta.
Paista torttuja 200-asteisessa uunissa noin 8-12 minuuttia, kunnes reunat ovat kauniin kullankeltaiset. Nauti glögin kera!
Kommentoi reseptiä