Moderni Tarte Tatin

Moderni Tarte Tatin

Lue lisää reseptistä Madame Millefeuillen blogikirjoituksesta.

6 kpl
Täyte:
3omenaa
60gsokeria
60gvoita
1tlvaniljasokeria
2tlrosmariinia
Mousse:
3omenan mehu tai 1 dl omenamehua
50gsokeria
1tlkanelia
2dlkuohukermaa
3liivatelehteä (5 g)
Pohja:
2dlkaurahiutaleita
50gvoita
15gvehnäjauhoja
1dlsokeria
1tlleivinjauhetta
1muna

Valmistusohje

Kuumenna uuni 160-asteiseksi. Mittaa voi, sokeri, vaniljasokeri sekä pieneksi pilkottu rosmariini kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Kuori täytteen omenat, halkaise ne puoliksi ja poista siemenkota.

Ota silikonivuoka, jossa 6 puolipallonmuotoista muottia ja laita 1 rkl voi-sokeriseosta kunkin pohjalle. Nosta puolikas kuorittu omena päälle ja lusikoi loput massasta omena päälle halkaisupinta ylöspäin. Kypsennä ja karamellisoi omenoita uunissa noin 1,5 tuntia. Mikäli pinta tummuu liikaa, laita folio vuoan päälle. Kun omenat ovat pehmeät ja hillomaiset, nosta vuoka pois uunista ja anna omenien jäähtyä muotissa. Nosta jääkaappiin odottamaan kokoamista.

Nosta uunin lämpötila 180 asteeseen ja tee pohjataikina. Sulata voi ja sokeri kattilassa. Sekoita joukkoon muut täytteen ainekset. Nosta noin pingispallon kokoisia nokareita taikinaa leivinpaperin päälle uunipellille. Paista keksejä uunissa noin 10 minuuttia ja anna jäähtyä tämän jälkeen pellillä, jotta ne kovettuvat ja pitävät muotonsa.

Purista omenoista mehu mehulingolla tai käytä mahdollisimman hyvälaatuista tuorepuristettua omenamehua. Mittaa mehu, sokeri ja kaneli kattilaan ja keitä seosta kasaan noin puoleen alkuperäisestä määrästä, kunnes koostumus on siirappimainen. Loppuvaiheessa liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja lisää liotetut liivatelehdet kuumaan siirappiin. Sekoita hyvin. Anna siirapin jäähtyä noin 25-asteiseksi aina välillä sitä sekoittaen. Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt omenasiirappi kermavaahtoon taitellen.

Ota karamellisoidut omenat jääkaapista ja irrota ne varovasti vuoasta. Tavoitteena olisi, että omena on puolipallonmuotoinen. Pese vuoka ja kuivaa se huolellisesti. Täytä muotin puolipallot hieman yli puolilleen omenamoussella. Nosta karamellisoitu omena keskelle leikkauspinta edelleen ylöspäin ja paina varovasti pinnalta. Nosta vuoka pakastimeen noin puoleksi tunniksi jähmettymään.

Ota omenat pois pakastimesta ja irrota ne välittömästi varovasti vuoasta. Ota pohjakeksi ja nosta omena sen päälle. Voit koristella omenan pinnan haluamallasi tavalla esim. karamellilla tai tekemälläsi omenasiirapilla.

Halutessa voit myös käyttää esim. sitruunamelissan lehteä koristeena ns. omenan lehtenä ja askarrella kannan omenalle mantelimassasta. Omenat säilyvät jääkaapissa hyvin seuraavaan päivään.

Moderni Tarte TatinModerni Tarte Tatin

Resepti:
Madame Millefeuille

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)