Minijätskitorttuleivoksissa kohtaa vastustamaton yhdistelmä - torttutaikina ja jäätelö.

Paista haluamasi muotoiset leivokset ensin uunissa, anna jäähtyä ja täytä vasta sen jälkeen.

Kokeile myös erimakuisilla marmeladeilla ja jäätelöillä.

Ainekset 30-40 kpl annosta

Voiteluun ja pinnalle:
munaa, raesokeria koristeeksi
Täyte:
n.200
g
appelsiini- tai aprikoosimarmeladia tai -sosetta
n.½
pkt
rommirusinajäätelöä tai trio-jäätelöä

Ohje

  1. Ota pienellä sydämen tai piparin muotoisella muotilla taikinalevyistä sydämiä tai pipareita. Tai leikkaa jokainen taikinalevy 2 x 4 ruuduiksi eli pikkuneliöiksi. Laita ne väljästi leivinpaperille uunipellille.

  2. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista sellaisenaan 225-asteisen uunin keskitasolla n.10 min kauniin värisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

  3. Täytä leivokset halkaisemalla ne terävällä veitsellä keskeltä ja laittamalla väliin marmeladia/sosetta ja jäätelöä. Laita pakastimeen odottamaan tarjoiluhetkeä. Tai tee leivospohjat valmiiksi ja täytä juuri ennen tarjoilua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.