Marsipaanipullat

Marsipaanipullat
1 t 30 min, josta valmisteluaika 30 min
14 kpl
½lmaitoa
50gtuorehiivaa
1rklkardemummaa
2dlsokeria
1tlsuolaa
13-15dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
150gsulatettua voita tai margariinia
Voiteluun:
kananmuna
Väliin:
1-1½dlmarmeladia tai hilloa
4dlkuohu- tai vispikermaa
tomusokeria maun mukaan
2tlvaniljasokeria
Pinnalle:
500gmarsipaania
tomusokeria

Valmistusohje

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää kardemumma, sokeri, suola ja lopuksi vehnäjauhot alustaen. Vaivaa taikinaan vielä sulatettu voi tai margariini. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä taikinasta kaksi tasapaksua tankoa. Jaa tangot tasakokoisiin paloihin ja pyöritä pulliksi. Kohota liinan alla leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 15 minuuttia. Jäähdytä pullat.

Leikkaa pullista kansi. Pursota alimmalle pullalle hilloa. Vaahdota kerma ja mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kerma hillon ympärille pullan reunaa kiertämään.

Kaulitse marsipaani ohueksi levyksi tomusokeria apuna käyttäen. Ota muotilla pullan kannen kokoisia ympyröitä. Kostuta marsipaanipohjaa hieman vedellä ja painele kuivilla käsillä pullakannen päälle. Koristele halutessasi marsipaanikuvioilla.

Tarjoa värikkäät marsipaanipullat kevät-talven kahvipöydässä.

Resepti:
Hellapoliisi

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)