Marjapiirakka

Marjapiirakka

Tähän herkulliseen marjapiirakkaan voit käyttää pakastemarjoja, mutta myös tuoretta satoa.  Puolukoiden ja mustikoiden lisäksi kannattaa kokeilla reseptiä myös erivärisistä viinimarjoista.  Lempeä turkinjogurttitäyte taittaa marjojen kirpeyden, ja manteli- tai pähkinärouhe tuo piirakkaan makua ja suutuntumaa. 

piirakkavuoallinen
1pktMyllyn Paras Pyöreää Kauramurotaikinaa (380 g)
Täyte:
2dlturkkilaista jogurttia
½dlsokeria
1muna
3dlmustikoita (150 g)
2dlpuolukoita (100 g)
1dlrouhittuja manteleita tai pähkinöitä (50 g)

Valmistusohje

Painele sulanut taikina piirakkavuoan (halkaisija noin 26 cm) pohjalle ja reunoille. Sekoita jogurtti, sokeri ja muna. Kaada seos piirakkapohjalle. Kaada päälle marjat ja ripottele pinnalle manteli- tai pähkinärouhe. Paista uunin alimmalla tasolla 200-asteessa noin 30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen herkuttelua. Kokeile myös näitä marjapiirakkareseptejä: Klassikko eli Mamman marjapiirakka kermaviilitäytteellä Paras marjapiirakka kruunataan marenkipursotuksilla Helppo marjapiirakka rahkatäytteellä

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)