Lehtitaikinalevyistä saa kätevästi leivoksia. Tässä reseptissä paistetaan ensin taikina uunissa, jonka jälkeen leivos halkaistaan ja täytetään marjoilla sekä kermavaahto-rahkaseoksella. 

Palaset on helppo halkaista jäähtyneenä, sillä lehtevä taikina ikään kuin "puffautuu" jo valmiiksi kerroksiin. Leivokset kannattaa täyttää juuri ennen tarjoilua!

Ainekset 15-20 kpl annosta

Voiteluun:
kananmuna
Pinnalle:
raesokeria
Väliin:
n. 1
dl
mansikkahilloa
5
dl
marjoja kuten mansikoita, vadelmia tai mustikoita
1
tlk
vaahtoutuvaa kermaa (n. 2 dl)
2
tl
vaniljasokeria
1
tlk
maitorahkaa (250 g)

Ohje

  1. Ota taikinalevyt sulamaan, leikkaa jokainen hieman kohmeinen taikinalevy 3-4 osaan.

  2. Voitele taikinalevyt kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

  3. Paista voidellut levyt sellaisenaan 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 min kauniin keltaisiksi.

  4. Anna paistettujen levypalojen jäähtyä ja halkaise ne sen jälkeen veitsellä keskeltä.

  5. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla ja sekoita joukkoon rahka.

  6. Laita täytteeksi hilloa, rahkaseosta ja viipaloituja marjoja.

Resepti:
Myllyn Paras Oy

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.