Marjaisat leivokset kaurakekseistä

Marjaisat leivokset kaurakekseistä

Kauramurotaikinasta saa kätevästi leivottua kaurapikkuleipiä, joista voi tehdä näyttäviäkin leivoksia herkkuhetkiä tai juhlia varten. Näiden leivoksien täytteenä voi käyttää rahkaa- tai tuorejuustoa. Laita myös runsaasti mansikoita väliin ensin survoksena tai hillona ja sitten lisäksi viipaleina.

noin 8 kpl
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Kostutukseen:
vaniljamaitoa (maitoa+vaniljasokeria) tai mehua
Täytteeksi ja päälle:
2dlkuohukermaa
200gtuorejuustoa tai maitorahkaa
2rklsokeria
1tlvaniljasokeria
2dlmarjasosetta tai mansikkahilloa
½lmansikoita, vadelmia, mustikoita tai herukoita
Koristeeksi:
sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Kaaviloi taikina kaulimella ohueksi hieman jauhoja apuna käyttäen ja ota muotilla (esim. lasin pohjalla) pipareita, joiden halkaisija on n. 8 cm. Paista piparit 200-225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min ajan ja jäähdytä. Vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi, lisää siihen tuorejuusto tai rahka, mausta sokereilla. Kostuta pipareita hieman vaniljamaidolla tai mehulla, laita väliin ohuelti mansikka- tai muuta marjahilloa. sekä kermavaahtoseosta sekä viipaloituja mansikoita tai muita marjoja. Laita päälle toinen keksi. Koristele samoilla aineksilla ja sitruunamelissan lehdillä. Halutessasi voit tehdä kolmekin kerrosta, tällöin leivoksia syntyy kappalemäärältään vähemmän.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Mukavan kesäinen ruoka. :) Oli hyvää.
Pidin reseptin helppoudesta. Lopputulos siitä oli oikein hyvän makuinen! Kannattaa kokeilla! Suosittelen.
Loistava resepti!
maukas/herkullinen