Marjaisat Energiapatukat

30 min, josta valmisteluaika 15 min
- Kotimaisilla kuivatuilla marjoilla ja hiutaleilla saat lisäaineettomia ja kotimaisia energiapatukoita.
- Käytä kuitupitoisia hiutaleita, esim. KARU Pikakaura-Ruishiutaleita, Pikakaura+Kuitu- tai Neljän Viljan Hiutaleita. Myslipatukoihin sopivat mainiosti myös siemenet tai pähkinärouheet, jotka tuovat lisää proteiinia.
- Ota mukaan evääksi tai syö välipalana.
- Katso video ohjeen alta, kuinka näitä energiapatukoita valmistetaan.
8 kpl
½ | dl | rypsiöljyä |
½ | dl | marjasosetta tai -hilloa |
½ | dl | hunajaa |
3 | dl | Myllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutaleita |
1 | dl | kuivattua mustikkaa, karpaloa, puolukkaa tai tyrniä |
1 | dl | kuivattua hedelmää pieninä paloina, auringonkukansiemeniä, mantelirouhetta |
2 | kananmunan valkuaista |
Valmistusohje
-
Kuumenna isohkossa kattilassa öljy, sose ja hunaja kiehuvaksi. Ota kattila heti pois liedeltä ja lisää joukkoon ensin kuivat aineet ja sen jälkeen valkuaiset.
-
Muotoile taikinasta tiiviitä patukoita uunipellille leivinpaperille, joka on voideltu öljyllä. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
Kommentoi reseptiä