Marjaisat Energiapatukat

Marjaisat Energiapatukat

Kotimaisilla kuivatuilla marjoilla ja hiutaleilla saat lisäaineettomia ja kotimaisia energiapatukoita. Käytä kuitupitoisia hiutaleita, esim. KARU Pikakaura-Ruishiutaleita, Pikakaura+Kuitu- tai Neljän Viljan Hiutaleita. Myslipatukoihin sopivat mainiosti myös siemenet tai pähkinärouheet, jotka tuovat lisää proteiinia. Ota mukaan evääksi tai syö välipalana.

Katso video ohjeen alta, kuinka näitä energiapatukoita valmistetaan.

8 kpl
½dlrypsiöljyä
½dlmarjasosetta tai -hilloa
½dlhunajaa
3dlMyllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutaleita
1dlkuivattua mustikkaa, karpaloa, puolukkaa tai tyrniä
1dlkuivattua hedelmää pieninä paloina, auringonkukansiemeniä, mantelirouhetta
2kananmunan valkuaista

Valmistusohje

Kuumenna isohkossa kattilassa öljy, sose ja hunaja kiehuvaksi. Ota kattila heti pois liedeltä ja lisää joukkoon ensin kuivat aineet ja sen jälkeen valkuaiset. Muotoile taikinasta tiiviitä patukoita uunipellille leivinpaperille, joka on voideltu öljyllä. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)