Kotimaisilla kuivatuilla marjoilla ja hiutaleilla saat lisäaineettomia ja kotimaisia energiapatukoita.

Käytä kuitupitoisia hiutaleita, esim. KARU Pikakaura-Ruishiutaleita, Pikakaura+Kuitu- tai Neljän Viljan Hiutaleita. Myslipatukoihin sopivat mainiosti myös erilaiset siemenet tai pähkinärouheet, jotka tuovat patukoihin lisää proteiinia.

Ota mukaan evääksi tai syö välipalana.

Katso video ohjeen alta, kuinka näitä energiapatukoita valmistetaan.

Ainekset 8 kpl annosta

½
dl
rypsiöljyä
½
dl
marjasosetta tai -hilloa
½
dl
hunajaa
1
dl
kuivattua mustikkaa, karpaloa, puolukkaa tai tyrniä
1
dl
kuivattua hedelmää pieninä paloina, GoGreen auringonkukansiemeniä, mantelirouhetta
2
kananmunan valkuaista

Ohje

  1. Kuumenna isohkossa kattilassa öljy, sose ja hunaja kiehuvaksi. Ota kattila heti pois liedeltä ja lisää joukkoon ensin kuivat aineet ja sen jälkeen valkuaiset.
  2. Muotoile taikinasta tiiviitä patukoita uunipellille leivinpaperille, joka on voideltu öljyllä.
  3. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.