Marian thaimaalaisvaikutteinen pastasalaatti

Marian thaimaalaisvaikutteinen pastasalaatti

Kevään edetessä alkaa myös ihana piknikkausi.  Tässä ruokaisa ja herkullinen salaatti, joka on helppo pakata vaikka mukaan piknikkoriin.

4:lle
3dlMyllyn Paras Makaronia
1rklöljyä
1psbabypinaattia
20kirsikkatomaattia
400gnaudan jauhelihaa
Kastike:
2rklkalakastiketta
2-3rklseesamiöljyä
3rkllimemehua
1rklfariinisokeria
1chilipalko hienonnettuna
2valkosipulinkynttä hienonnettuna
1tlinkivääriä raastettuna
2tlvettä
Lisäksi:
3kevätsipulin vartta
½-1dlkorianteria hienonnettuna
½chilipalko viipaloituna
oliiviöljyä
seesamiöljyä
seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta, kaada päälle öljy, sekoita ja anna jäähtyä. Huuhtele pinaatti ja tomaatit. Leikkaa tomaatit puolikkaiksi. Sekoita jäähtyneeseen pastaan pinaatit ja tomaatit. Paista jauheliha kypsäksi pannulla. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Kumoa kypsä jauheliha kulhoon ja kaada päälle kastike. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia tai ainakin lihan jäähtymisen ajan. Sekoita muutaman kerran maustumisen aikana. Valuta jauhelihasta ylimääräinen neste pois ja lisää joukkoon hienonnettu kevätsipuli, korianteri ja chili. Tarjoile thaimaustettu jauheliha pastapedin päällä ja viimeistele oliivi- ja seesamiöljyllä sekä seesaminsiemenillä.

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)