Mantelipuustit

Mantelipuustit

Täytteeksi näihin puusteihin tulee kaneli-sokerin tilalle mantelirouhetta. Puustien täytteenä kannattaa kokeilla myös erilaisia pähkinöitä. Pähkinäallerginen voi tehdä pullatäytteen pinjansiemenillä.

12 kpl
Pullataikina:
3dlmaitoa
30ghiivaa
1tlsuolaa
1dlsokeria
2tlkardemummaa
1muna
8-9dlEmännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
75gvoita tai margariinia
Täyte:
50gvoi- tai margariinsulaa
½dlsokeria tai fariinirouhetta
100gmantelirouhetta
Voiteluun:
munaa
raesokeria

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina isoksi neliönmuotoiseksi levyksi. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Levitä levyn päälle ohuelti sulaa rasvaa ja fariinisokeria sekä mantelirouhetta. Kääri taikinalevy pituussuunnassa taikinaa venyttäen tiukalle rullalle. Jätä sauma alapuolelle. Leikkaa käärö paloiksi ja paina keskeltä niin, että pullaan muodostuu korvat. Anna puustien kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaisiksi. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi, noin 10 minuuttia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)