Mikään ei ole yhtä ihanaa kuin mansikkatorttu tuoreista mansikoista. Kunnon mansikkatortussa on reilusti mansikoita.

Reseptiä voi soveltaa mustikoille, vadelmille, herukoille jne. Vuoan leivitykseen käyvät myös hiutaleet.

Ainekset pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija n. 30 cm, noin 10 annosta

2
kananmunaa
1
dl
sokeria
½
tl
leivinjauhetta
50
g
pullomargariinia tai sulaa rasvaa
Täytevaahto kypsälle tortulle:
1
dl
mansikkamehua tai vaniljasokerilla maustettua maitoa
2
dl
mansikkasurvosta
3-4
dl
viipaloituja mansikoita
n.2
dl
vaahtoutuvaa kermavalmistetta
200
g
mascarponejuustoa tai sitruunarahkaa
2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
rkl
sitruunamehua tai kermalikööriä, esim. Baileys
Lisäksi:
n.3
dl
mansikoita
Leivitykseen:
rasvaa

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja hiutaleet, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi, lisää rasva nopeasti joukkoon. Kaada taikina voidellulle ja hiutaleilla leivitetylle isolle piirakkavuoalle ja levitä tasaiseksi. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10 - 15 min. Anna jäähtyä.

  2. Kostuta piirakkapohja mansikkamehulla tai vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä päälle mansikkasurvos ja viipaloituja mansikoita.  Vatkaa kerma hyvin vaahdoksi, lisää tuorejuusto tai rahka ja mausta mieleiseksi. Levitä täytevaahto tortun päälle. Halutessasi voit myös pursottaa vaahdon hyvin isolla tyllalla kauniisti tortun päälle. Koristele kauniisti lopuksi mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.