Mansikkatorttu

Mansikkatorttu

Mikään ei ole yhtä ihanaa kuin mansikkatorttu tuoreista mansikoista. Kunnon mansikkatortussa on reilusti mansikoita. Reseptiä voi soveltaa mustikoille, vadelmille, herukoille jne.  Vuoan leivitykseen käyvät myös hiutaleet.

pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija n. 30 cm
2kananmunaa
1dlsokeria
1dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1dlMyllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaletta
½tlleivinjauhetta
50gpullomargariinia tai sulaa rasvaa
Täytevaahto kypsälle tortulle:
1dlmansikkasurvosta tai vaniljasokerilla maustettua maitoa
2dlmansikkasurvosta
3-4dlviipaloituja mansikoita
n.2dlvaahtoutuvaa kermavalmistetta
200gmascarponejuustoa tai sitruunarahkaa
2rklsokeria
1tlvaniljasokeria
1rklsitruunamehua tai kermalikööriä, esim. Baileys
Lisäksi:
n.3dlmansikoita
Leivitykseen:
Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaletta
rasvaa

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja hiutaleet, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi, lisää rasva nopeasti joukkoon. Kaada taikina voidellulle ja hiutaleilla leivitetylle isolle piirakkavuoalle ja levitä tasaiseksi. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10 - 15 min. Anna jäähtyä. Kostuta piirakkapohja mansikkamehulla tai vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä päälle mansikkasurvos ja viipaloituja mansikoita.  Vatkaa kerma hyvin vaahdoksi, lisää tuorejuusto tai rahka ja mausta mieleiseksi. Levitä täytevaahto tortun päälle. Halutessasi voit myös pursottaa vaahdon hyvin isolla tyllalla kauniisti tortun päälle. Koristele kauniisti lopuksi mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Teen tätä jo toisen kerran tällä viikolla. Helppo ja hyvää :)
Tosi hyvä resepti ;) Kannattaa kokeilla.
Olipas maukas torttu! Kohosikin hyvin.