Mansikkapiirakka mielimaulla

Mansikkapiirakka mielimaulla

Piirakan tai pikkupiiraiden päälle valmistetaan täytteeksi rahkasta tehty vaahto, johon lisätään mielimakua, esim. Daim- tai Marianne-karkkirouhetta tai rouhittua valkosuklaata. Käytä pohjana valmista pakastetaikinaa, kuten Kauramurotaikinaa tai kätevää valmiiksi pyöreän muotoista hyvillä rasvoilla valmistettua Pyöreä Piirakkataikinaa. Mikäli marjasurvos on kiinteää, kypsää pohjaa voi kostuttaa erikseen mansikkamehulla. Myöhemmin kesällä mansikoiden lisäksi sopivat hyvin vadelmat, kirsikat, mustikat, lakat/hillat, tyrni tai herukat. Voit tehdä piirakkapohjan myös itse, katso resepti Mansikkatorttu.

1 iso piirakkavuoka tai 4 pyöreää pientä piirasvuokaa (esim. silikoni tai folio, halkaisija n. 15 cm)
Pohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreää Kauramurotaikinaa (380 g)
tai Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
Kypsälle pohjalle:
n.3dlmansikoita
Täytevaahto:
1tlkvaahtoutuvaa kevytkermavalmistetta (2½ dl)
1rklsitruunamehua
1tlkrahkaa (200 g) tai 100 g rahkaa + 100 g tuorejuustoa
2tlvaniljasokeria
n.75grouhittua valkosuklaata, Daim- tai Marianne-rouhetta tms. mielimakua
Koristeeksi:
mansikoita
sitruunamelissan lehtiä
Marianne-rouhetta tms.

Valmistusohje

Painele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tai tee vaihtoehtoisesti pieniä annospiiraita. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 15 min kauniin värisiksi. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä. Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, lisää sitruunamehua ja rahkaa. Mausta seos vaniljasokerilla ja karkkirouheella. Levitä piiraille marjasurvosta ja sen päälle täytevaahto. Koristele mansikoilla, karkkirouheella ja sitruunamelissan lehdillä.

VINKKI: Voit käyttää kesän edetessä muita marjoja, vadelmia, kirsikoita, mustikoita, lakkoja, herukoita, puolukoita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)