Ainekset piirakkavuoallinen, noin 8 annosta

2
tl
kaakaojauhetta
Täyte:
1
prk
laktoositonta kermaviiliä (200 g)
100
g
maustettua tuorejuustoa esim. vanilja
2
kananmunaa
5
dl
mansikoita (tai mustikoita, vadelmia tmv.)
½
rkl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Sulata taikinalevyt. Ota ensiksi yksi paketti taikinaa ja levitä ne piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ylös asti. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Mansikoita voi halutessa viipaloida. Levitä täyte vuokaan.

  2. Muotoile puolet toisen paketin taikinasta suikaleiksi. Sekoita toiseen puoleen taikinaa kaakaojauhe ja muotoile siitäkin suikaleita. Asettele eri väriset taikinasuikaleet vuorotellen leivinpaperille tiiviisti vierekkäin ja kauli ohuemmaksi niin että taikinasta muodostuu raidallinen levy joka peittää piirakkavuoan.

  3. Nosta raitalevy piirakan päälle ja painele raitalevy vuoan reunoilla kiinni pohjataikinaan. Ylijäävistä taikinapaloista voit leikata koristeita piirakan päälle tai paistaa pikkuleiviksi. Paista piirakka 200-asteisen uunin keskitasolla n. 30-40 min. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Resepti:
Johanna Kemppinen, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.