Mikäli haluat tehdä piirakan etukäteen valmiiksi, käytä jäätelön tilalla kerma-rahkaseosta ja säilytä torttua jääkaapissa ennen tarjoilua.

Ainekset n. 8:lle, 26-28 cm piirakkavuoka annosta

Torttupohja:
100
g
tummaa suklaata rouheena
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
Vuokaan:
voita
Täyte kypsälle tortulle:
1
dl
puristettua appelsiinimehua
1-2
rkl
sitruslikööriä (esim. Cointreau)
3
dl
mansikkasurvosta
n.1
l
jäätelöä
1
dl
pistaasipähkinöitä
5
dl
mansikoita

Ohje

Ota taikina sulamaan. Sekoita sulaneen taikinan joukkoon rouhittu suklaa ja kaakaojauhe. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla. Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 8-12 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.

Kostuta jäähtynyt pohja appelsiinimehulla, jonka voit maustaa halutessasi sitrusliköörillä. Levitä pohjalle mansikkasurvos. Ota jäätelöstä palloja tai paloja ja lado ne nopeasti tortun päälle. Ripottele päälle pistaasipähkinät. Mikäli et tarjoile torttua heti, säilytä se pakastimessa tarjoiluun asti. Lisää ennen tarjoilua päälle tuoreet mansikat.

VINKKI: Voit tehdä saman mustikoilla tai vadelmilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.