Mansikkainen jäätelötorttu suklaapohjalla

Mansikkainen jäätelötorttu suklaapohjalla

Mikäli haluat tehdä piirakan etukäteen valmiiksi, käytä jäätelön tilalla kerma-rahkaseosta ja säilytä torttua jääkaapissa ennen tarjoilua.

n. 8:lle, 26-28 cm piirakkavuoka
Torttupohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa
100gtummaa suklaata rouheena
2rkltummaa kaakaojauhetta
Vuokaan:
voita
Myllyn Paras Korppujauhoja
Täyte kypsälle tortulle:
1dlpuristettua appelsiinimehua
1-2rklsitruslikööriä (esim. Cointreau)
3dlmansikkasurvosta
n.1ljäätelöä
1dlpistaasipähkinöitä
5dlmansikoita

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan. Sekoita sulaneen taikinan joukkoon rouhittu suklaa ja kaakaojauhe. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla. Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 8-12 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä. Kostuta jäähtynyt pohja appelsiinimehulla, jonka voit maustaa halutessasi sitrusliköörillä. Levitä pohjalle mansikkasurvos. Ota jäätelöstä palloja tai paloja ja lado ne nopeasti tortun päälle. Ripottele päälle pistaasipähkinät. Mikäli et tarjoile torttua heti, säilytä se pakastimessa tarjoiluun asti. Lisää ennen tarjoilua päälle tuoreet mansikat.

VINKKI: Voit tehdä saman mustikoilla tai vadelmilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)