Mansikka-inkiväärituorepuuro

20 min, josta valmisteluaika 5 min
- Tuorepuuro syntyy turvottamalla hiutaleita ja leseitä marjasurvoksessa ja rahkassa tai vastaavissa aineissa.
- Tuorepuuron voi tehdä etukäteen illalla jääkappiin, jos tuntuu, ettei jaksa aamulla valmistaa aamupalaa.
- Samoilla aineksilla syntyy smoothie, tällöin nestemäisiä aineita tarvitaan enemmän.
2:lle, n. 3 dl annoksia
2 | dl | mansikkasurvosta tai 4 dl mansikoita (pakaste) |
1 | dl | omenasosetta tai 1 omena |
1½ | dl | Myllyn Paras Kaurahiutaleita |
tai KARU Pikakaura-Ruishiutaleita | ||
½ | dl | Myllyn Paras Kauraleseitä |
(½ | dl | kookoshiutaleita) |
1 | tlk | sitruuna- tai vaniljarahkaa (200 g) |
⅓ | tl | inkiväärijuurta raastettuna tai inkivääritahnaa |
Päälle: | ||
2 | rkl | kookoshiutaleita tai tummaa suklaata rouheena |
2 | rkl | Myllyn Paras Kauraleseitä |
Valmistusohje
-
Jos käytät kokonaisia mansikoita, survo ne ja jos käytät tuoretta omenaa, raasta se. Sekoita kaikki aineet ja anna turvota vartin verran tai esim. aamutoimien ajan tai yön yli jääkaapissa.
-
Saat rakenteeltaan tasaisempaa tuorepuuroa, jos sekoitat koko annoksen tasaiseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.
-
Jaa kahteen tarjoilukulhoon tai tee tuorepuuro suoraan niihin. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita/rouhittua suklaata ja leseitä. Nauti aamu-, väli- tai iltapalaksi.
VINKKI: Kun lisäät joukkoon 2-3 dl mansikkamehua tai piimää/jogurttia, saat smoothien! Laita vain kaikki aineet mikseriin ja soseuta.
Kommentoi reseptiä