Mansikka-inkiväärituorepuuro

Mansikka-inkiväärituorepuuro

Tuorepuuro syntyy turvottamalla hiutaleita ja leseitä marjasurvoksessa ja rahkassa tai vastaavissa aineissa.  Tuorepuuron voi tehdä etukäteen illalla jääkappiin, jos tuntuu, ettei jaksa aamulla valmistaa aamupalaa.  Samoilla aineksilla syntyy smoothie, tällöin nestemäisiä aineita tarvitaan enemmän.

2:lle, n. 3 dl annoksia
2dlmansikkasurvosta tai 4 dl mansikoita (pakaste)
1dlomenasosetta tai 1 omena
dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
tai KARU Pikakaura-Ruishiutaleita
½dlMyllyn Paras Kauraleseitä
dlkookoshiutaleita)
1tlksitruuna- tai vaniljarahkaa (200 g)
tlinkiväärijuurta raastettuna tai inkivääritahnaa
Päälle:
2rklkookoshiutaleita tai tummaa suklaata rouheena
2rklMyllyn Paras Kauraleseitä

Valmistusohje

Jos käytät kokonaisia mansikoita, survo ne ja jos käytät tuoretta omenaa, raasta se. Sekoita kaikki aineet ja anna turvota vartin verran tai esim. aamutoimien ajan tai yön yli jääkaapissa. Saat rakenteeltaan tasaisempaa tuorepuuroa, jos sekoitat koko annoksen tasaiseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Jaa kahteen tarjoilukulhoon tai tee tuorepuuro suoraan niihin. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita/rouhittua suklaata ja leseitä.  Nauti aamu-, väli- tai iltapalaksi. 

VINKKI: Kun lisäät joukkoon 2-3 dl mansikkamehua tai piimää/jogurttia, saat smoothien! Laita vain kaikki aineet mikseriin ja soseuta. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)