Raparperi-mansikkatuorepuuro

Raparperi-mansikkatuorepuuro
  • Tuorepuuro syntyy kätevästi ilman puurohiutaleiden keittämistä.
  • Saat vaihtelua tuorepuuroihin käyttämällä erilaisia hiutalesekoituksia.
  • Katso video ohjeen alta, kuinka Rakel Liekki ja Arja Savela valmistavat tämän tuorepuuron.
1:lle
1dlrasvatonta (laktoositonta) piimää tai jogurttia
dlPikakaura+Kuitu Hiutale 500 g
KARU Pikakaura-Ruishiutale 450 g
Tattarihiutale 600 g
1dlmansikkasurvosta
½dlraparperihilloketta
(tummaa sokeria)
Raparperihilloke:
500graparperia
1dlvettä
4dlhillosokeria
Pinnalle:
1dltuoreita mansikoita
sitruunamelissanlehtiä

Valmistusohje

Valmista ensin raparperihilloke. Puhdista ja kuori raparperit, pilko kattilaan. Lisää vesi ja anna kiehahtaa, lisää hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen aluksi kannen alla, jotta raparperit mehustuvat. Poista kansi ja anna kiehua vielä noin 10 minuuttia. Kaada seos puhtaaseen lasipurkkiin. Peitä kannella ja anna jäähtyä viileässä yön yli. Hillo kiinteytyy kunnolla vasta jäähtyessään.

Aloita tuorepuuron valmistaminen sekoittamalla piimä tai jogurtti, hiutaleet, mansikkasurvos ja raparperihilloke kippoon. Lisää halutessasi sokeria, varsinkin jos survos on sokeritonta.

Anna seoksen vetäytyä yön yli jääkaapissa tai ainakin aamutoimien ajan ennen syömistä. Tarjoile mansikoiden kera.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)