Mansikka-hyytelötäytekakku

Myllyn Paras
20:lle
8 kananmunan sokerikakkupohja
mansikoita
n.8dlmansikkamehua (laimentamatonta)
12kplliivatelehtiä
maitoa tai vaaleaa mehua
Täyte:
2dlkermaa
2dlmaitorahkaa
sokeria
mansikoita (tai 2 rkl mansikkahilloa)
2banaania

Valmistusohje

Jaa kakku kolmeksi kiekoksi.

Laita liivatteet kahdessa erässä likoamaan kylmään veteen n.5 minuutiksi. Kuumenna ½ dl laimentamatonta mehua ja sulata puolet liivatteista siihen. Sekoita seos 1,5 desilitraan kylmää mehua.

Kaada mehua puhtaan, tasapohjaisen kakkuvuoan pohjalle (saman, jossa olet leiponut kakkupohjan). Anna hyytyä hetken.

Asettele mansikat kantapuoli ylöspäin hyytyneen mehun pinnalle. Tee loppu hyytelöliemi kuten edellä ja kaada se mansikoiden päälle. Anna hyytyä viileässä.

Vatkaa täytteen kerma ja sokeri yhteen, lisää joukkoon rahka, mansikat ja viipaloidut banaanit.

Kokoa kakku hyytelön päälle ylösalaisin. Levitä kerrosten väleihin täytettä. Laita kakku kevyen painon alla hyytymään kylmään vähintään kahdeksi tunniksi. Kasta sitten vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa kakku vadille.

Koristele halutessasi kermavaahtonokareilla.

Resepti:
Susanna Esselström, Vaasa, Kotikokki -kilpailu / Leivonnaisreseptit

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)