Mansikka-hyytelötäytekakku

Myllyn Paras
20:lle
8 kananmunan sokerikakkupohja
mansikoita
n.8dlmansikkamehua (laimentamatonta)
12kplliivatelehtiä
maitoa tai vaaleaa mehua
Täyte:
2dlkermaa
2dlmaitorahkaa
sokeria
mansikoita (tai 2 rkl mansikkahilloa)
2banaania

Valmistusohje

Jaa kakku kolmeksi kiekoksi.

Laita liivatteet kahdessa erässä likoamaan
kylmään veteen n.5 minuutiksi. Kuumenna ½ dl laimentamatonta mehua ja sulata
puolet liivatteista siihen. Sekoita seos 1,5 desilitraan kylmää mehua. Kaada mehua puhtaan, tasapohjaisen kakkuvuoan pohjalle (saman, jossa olet leiponut
kakkupohjan). Anna hyytyä hetken. Asettele mansikat kantapuoli ylöspäin hyytyneen
mehun pinnalle. Tee loppu hyytelöliemi kuten edellä ja kaada se mansikoiden
päälle. Anna hyytyä viileässä.

Vatkaa täytteen kerma ja sokeri yhteen,
lisää joukkoon rahka, mansikat ja viipaloidut banaanit. Kokoa kakku hyytelön
päälle ylösalaisin. Levitä kerrosten väleihin täytettä. Laita kakku kevyen
painon alla hyytymään kylmään vähintään kahdeksi tunniksi. Kasta sitten vuoka
hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa kakku vadille. Koristele halutessasi
kermavaahtonokareilla.

Resepti:
Susanna Esselström, Vaasa, Kotikokki -kilpailu / Leivonnaisreseptit

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)