Kakkua varten tarvitset 8 kananmunan sokerikakkupohjan, sen reseptin löydät tästä linkistä. Huomaa tuplata raaka-aineet, koska tuo resepti on neljän kananmunan kakkupohja!

Ainekset 20:lle annosta

8 kananmunan sokerikakkupohja
mansikoita
n.8
dl
mansikkamehua (laimentamatonta)
12
kpl
liivatelehtiä
maitoa tai vaaleaa mehua
Täyte:
2
dl
kermaa
2
dl
maitorahkaa
sokeria
mansikoita (tai 2 rkl mansikkahilloa)
2
banaania

Ohje

  1. Jaa kakku kolmeksi kiekoksi.

  2. Laita liivatteet kahdessa erässä likoamaan kylmään veteen n.5 minuutiksi. Kuumenna ½ dl laimentamatonta mehua ja sulata puolet liivatteista siihen. Sekoita seos 1,5 desilitraan kylmää mehua.

  3. Kaada mehua puhtaan, tasapohjaisen kakkuvuoan pohjalle (saman, jossa olet leiponut kakkupohjan). Anna hyytyä hetken.

  4. Asettele mansikat kantapuoli ylöspäin hyytyneen mehun pinnalle. Tee loppu hyytelöliemi kuten edellä ja kaada se mansikoiden päälle. Anna hyytyä viileässä.

  5. Vatkaa täytteen kerma ja sokeri yhteen, lisää joukkoon rahka, mansikat ja viipaloidut banaanit.

  6. Kokoa kakku hyytelön päälle ylösalaisin. Levitä kerrosten väleihin täytettä. Laita kakku kevyen painon alla hyytymään kylmään vähintään kahdeksi tunniksi. Kasta sitten vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa kakku vadille.

  7. Koristele halutessasi kermavaahtonokareilla.

Resepti:
Susanna Esselström, Vaasa, Kotikokki -kilpailu / Leivonnaisreseptit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.