Mango Kaurakeksit

Mango Kaurakeksit

Kaurakeksit ovat monien suosikki vuodesta toiseen, resepti johon aina palataan. Kaura antaa kekseille täyteläisen maun, jota on vaikea saada millään muulla kuin aidoilla suomalaisilla kaurahiutaleilla. Tässä kekseihin on käytetty kuivattuja mangopaloja tuomaan uutta makuvivahdetta. Kokeile myös muita kuivattuja hedelmäpaloja tai marjoja: taatelia, ananasta, karpaloita, mustikoita tai perinteisiä rusinoita.

30-40 kpl
125gsulatettua voita tai margariinia (voi olla laktoositonta)
dlsokeria
dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
1dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1dlkuivattuja pieniä mangokuutioita
1dlkuivattuja pieniä papaijakuutioita
1tlsoodaa
½dl(laktoositonta) kermaa

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää se lopuksi taikinaan. Ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita uunipellille ja painele ne tasaisiksi. Paista 200-asteisessa uunissa 5-10 min.

VINKKI: Perinteisiä kaurakeksejä saat jättämällä pienet hedelmäkuutiot pois kokonaan. Voit myös laittaa tilalle rusinoita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)