Popcorn-kaurakeksit

Popcorn-kaurakeksit
  • Nämä kaurakeksit on leivottu tämän hetken muodikkaita raaka-aineita käyttäen: kookosöljyä, kookossokeria, tummaa suklaata ja kaurahiutaleita sekä tattarijauhoja kera popcornien ja suolapähkinöiden.
  • Halutessasi voit käyttää perinteisempiä aineita: kookosöljyn tilalla voita, kookossokerin tilalla sokeria, maissi- tai perunajauhojen tilalla vehnäjauhoja ja kookoskerman tilalla kermaa.
  • Leivo lasten kanssa kaurakeksejä. Ne ovat helppoja valmistaa ja saat mukavaa yhteistä tekemistä.
  • Katso valmistusvideo, jossa esiintyvät Arja Elina Laine ja Huomenta Suomen Eva Kela.
n. 30 kpl
125gsulatettua kookosöljyä
2dlkookossokeria
4dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
1dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
1dlperuna- tai maissijauhoja
2tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
75gtummaa suklaata
6dlpopcorneja (suolattu oman maun mukaan)
1dlsuolapähkinöitä
dlkookoskermaa tai -maitoa

Valmistusohje

Sulata kookosöljy varovasti nestemäiseksi. Sekoita siihen kookossokeri, hiutaleet ja jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen ja vaniljasokerin. Rouhi suklaa, popcornit ja suolapähkinät karkeaksi rouheeksi, lisää nämä ja kookoskerma taikinaan, sekoita tasaiseksi taikinaksi nopeasti. Ota taikinasta ruokalusikalla nokareita uunipellille ja painele n. 1 cm korkeiksi ympyröiksi. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 10–15 min. Varo polttamasta keksejä.

VINKKI: Jos et halua kekseihin suklaata, voit jättää tumman suklaarouheen pois.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)