Nämä kaurakeksit on leivottu käyttäen kookosöljyä, kookossokeria, tummaa suklaata ja kaurahiutaleita sekä tattarijauhoja kera popcornien ja suolapähkinöiden.

Halutessasi voit käyttää myös perinteisempiä aineita: kookosöljyn tilalla voita, kookossokerin tilalla sokeria, maissi- tai perunajauhojen tilalla vehnäjauhoja ja kookoskerman tilalla kermaa.

Leivo lasten kanssa kaurakeksejä. Ne ovat helppoja valmistaa ja saat mukavaa yhteistä tekemistä.

Ainekset n. 30 annosta

125
g
sulatettua kookosöljyä
2
dl
kookossokeria
1
dl
peruna- tai maissijauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
75
g
tummaa suklaata
6
dl
popcorneja (suolattu oman maun mukaan)
1
dl
suolapähkinöitä
dl
kookoskermaa tai -maitoa

Ohje

  1. Sulata kookosöljy varovasti nestemäiseksi. Sekoita siihen kookossokeri, hiutaleet ja jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen ja vaniljasokerin. Rouhi suklaa, popcornit ja suolapähkinät karkeaksi rouheeksi, lisää nämä ja kookoskerma taikinaan, sekoita tasaiseksi taikinaksi nopeasti.
  2. Ota taikinasta ruokalusikalla nokareita uunipellille ja painele n. 1 cm korkeiksi ympyröiksi. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 10–15 min. Varo polttamasta keksejä.

VINKKI: Jos et halua kekseihin suklaata, voit jättää tumman suklaarouheen pois.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.