Haettu sivustolta 9.11.2024
Nämä kaurakeksit on leivottu käyttäen kookosöljyä, kookossokeria, tummaa suklaata ja kaurahiutaleita sekä tattarijauhoja kera popcornien ja suolapähkinöiden.
Halutessasi voit käyttää myös perinteisempiä aineita: kookosöljyn tilalla voita, kookossokerin tilalla sokeria, maissi- tai perunajauhojen tilalla vehnäjauhoja ja kookoskerman tilalla kermaa.
Leivo lasten kanssa kaurakeksejä. Ne ovat helppoja valmistaa ja saat mukavaa yhteistä tekemistä.
Ainekset n. 30 annosta
125
g
sulatettua kookosöljyä
2
dl
kookossokeria
1
dl
peruna- tai maissijauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
75
g
tummaa suklaata
6
dl
popcorneja (suolattu oman maun mukaan)
1
dl
suolapähkinöitä
1½
dl
kookoskermaa tai -maitoa
Ohje
- Sulata kookosöljy varovasti nestemäiseksi. Sekoita siihen kookossokeri, hiutaleet ja jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen ja vaniljasokerin. Rouhi suklaa, popcornit ja suolapähkinät karkeaksi rouheeksi, lisää nämä ja kookoskerma taikinaan, sekoita tasaiseksi taikinaksi nopeasti.
- Ota taikinasta ruokalusikalla nokareita uunipellille ja painele n. 1 cm korkeiksi ympyröiksi. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 10–15 min. Varo polttamasta keksejä.
VINKKI: Jos et halua kekseihin suklaata, voit jättää tumman suklaarouheen pois.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua