Makupastavuoka

Makupastavuoka

Pastaruoat valmistuvat kätevästi uunissa. Vuokaan vain pasta: makaroni, kuviopasta, spagetti, lasagne tms. ja maustavat ainekset, päälle neste ja mahdollinen juustoraaste. Pestopastassa on ihana peston maku ja Tomaatti-Chilipastassa hieman vahvempi soundi.

6-8 annosta
4dlMyllyn Paras Pestopastaa
4dlMyllyn Paras Tomaatti-Chilipastaa
Jauhelihaseos:
1punasipuli
400gvähärasvaista jauhelihaa
4valkosipulinkynttä
1tlk(400 g) tomaattimurskaa
1rkllihafondia (tai lihaliemikuutio)
½-1tlsuolaa
1tlpaprikajauhetta
1tlrouhittua mustapippuria
2tlbasilikaa
Neste:
dlruokakermaa (esim. Cocos & Lime)
2-3dlappelsiini- tai sitruunamehua
Päälle:
2-3tomaattia
2dljuustoraastetta

Valmistusohje

Keitä makaronilaadut erikseen, mikäli haluat eri makuiset kerrokset paistokseen. Voit käyttää myös vain yhtä pastaa (silloin 8 dl). Keitä pastat pakkausten ohjeiden mukaan. Valuta lävikössä ja huuhtele kylmällä vedellä. Kuori ja hienonna sipulit.  Paista jauheliha ja sipulisilppu pannulla. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Levitä voideltuun laakeaan uunivuokaan puolet toisista makaroneista ja sen päälle osa jauhelihaseoksesta sekä sen päälle toista pastaa. Tee kerroksia niin paljon kuin aineita riittää ja vuokaan mahtuu. Kaada kerma ja mehu päälle. Nestettä pitää olla niin paljon, että pasta peittyy juuri ja juuri. Jos näin ei käy, lisää vettä tai maitoa. Viipaloi tomaatti ja levitä palat ruuan pinnalle. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä vuokaa 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin puoli tuntia eli kunnes ruoan pinta on kauniin ruskea.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Tätä pitää kokeilla mut aattelin appelsiinimehun tilalla käyttää tyrnimehua :)
Oli todella maukas ja helppotekoinen pastaruoka. Seuraavaksi aijon käyttää kippari ruokakermaa, jolloin saan siihen hieman savunmakua. Helppo perusohje tehdä eri variaatioita.t. Ritva