Pastaruoat valmistuvat kätevästi uunissa.

Vuokaan vain pasta: makaroni, kuviopasta, raketti spagetti tms. ja maustavat ainekset, päälle neste ja mahdollinen juustoraaste.

Pestopastassa on ihana peston maku.

Ainekset 6-8 annosta

Jauhelihaseos:
1
punasipuli
400
g
vähärasvaista jauhelihaa
4
valkosipulinkynttä
1
tlk
(400 g) tomaattimurskaa
1
rkl
lihafondia (tai lihaliemikuutio)
½-1
tl
suolaa
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
rouhittua mustapippuria
2
tl
basilikaa
Neste:
dl
ruokakermaa (esim. Cocos & Lime)
2-3
dl
appelsiini- tai sitruunamehua
Päälle:
2-3
tomaattia
2
dl
juustoraastetta

Ohje

  1. Keitä makaronilaadut erikseen, mikäli haluat eri makuiset kerrokset paistokseen. Voit käyttää myös vain yhtä pastaa (silloin 8 dl). Keitä pastat pakkausten ohjeiden mukaan. Valuta lävikössä ja huuhtele kylmällä vedellä.

  2. Kuori ja hienonna sipulit. Paista jauheliha ja sipulisilppu pannulla. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Levitä voideltuun laakeaan uunivuokaan puolet toisista makaroneista ja sen päälle osa jauhelihaseoksesta sekä sen päälle toista pastaa. Tee kerroksia niin paljon kuin aineita riittää ja vuokaan mahtuu.

  3. Kaada kerma ja mehu päälle. Nestettä pitää olla niin paljon, että pasta peittyy juuri ja juuri. Jos näin ei käy, lisää vettä tai maitoa. Viipaloi tomaatti ja levitä palat ruuan pinnalle. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä vuokaa 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin puoli tuntia eli kunnes ruoan pinta on kauniin ruskea.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Pia Inberg

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.