Makoisat joulutortut

Makoisat joulutortut
  • Pientä vaihtelua joulutorttuihin saat vaihtamalla luumutäytteen vaniljaiseksi täytteeksi. Vaniljaiset joulutortut tuovat vaihtelua joulupöytään!
  • Voitaikina on vähälaktoosisella voilla leivottua ja torttutaikina laktoosittomalla margariinilla leivottua lehtevää taikinaa, molemmissa taikinoissa on lähes sata lehtevää kerrosta.
  • Torttuja lehtevistä taikinoista leivottaessa muista aina taitella ensin sakarat ja vasta sen jälkeen laittaa täyte päälle.
10 kpl
1pktMyllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g)
tai Torttutaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
50gvaniljatuorejuustoa
1dlpähkinä- tai mantelirouhetta tai kookoshiutaleita
100gpaistonkestävää kirsikka- tai aprikoosimarmeladia
Päälle:
1tlksäilykekirsikoita tai aprikooseja

Valmistusohje

Sekoita täytteen ainekset keskenään. 

Leikkaa taikinalevyt terävällä veitsellä kahtia neliöiksi. Tee jokaisen neliön kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa puoleen väliin eli n. 3 cm:n matkalle. Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä kaikki kulmat keskelle alas painaen huolella kostutetuin sormin suppuun. 

Laita jokaisen tortun keskelle n. 1 rkl täytettä. Paina täytteen päälle puolikas kirsikka tai pala aprikoosia.

Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.

VINKKI: Vaihtelua saat käyttämällä täytteeseen vaniljarahkaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Ihanan pirtsakat tortut!