Makoisat joulutortut

Makoisat joulutortut

Pientä vaihtelua joulutorttuihin saat vaihtamalla luumutäytteen
vaniljaiseksi täytteeksi. Vaniljaiset joulutortut tuovat vaihtelua joulupöytään!

Voitaikina on vähälaktoosisella voilla leivottua ja torttutaikina
laktoosittomalla margariinilla leivottua lehtevää taikinaa, molemmissa
taikinoissa on lähes sata lehtevää kerrosta.

Torttuja lehtevistä taikinoista leivottaessa muista aina taitella ensin
sakarat ja vasta sen jälkeen laittaa täyte päälle.

10 kpl
1pktMyllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g)
tai Torttutaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
50gvaniljatuorejuustoa
1dlpähkinä- tai mantelirouhetta tai kookoshiutaleita
100gpaistonkestävää kirsikka- tai aprikoosimarmeladia
Päälle:
1tlksäilykekirsikoita tai aprikooseja

Valmistusohje

Sekoita täytteen ainekset keskenään. 

Leikkaa taikinalevyt terävällä veitsellä kahtia neliöiksi. Tee jokaisen neliön kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa puoleen väliin eli n. 3 cm:n matkalle. Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä kaikki kulmat keskelle alas painaen huolella kostutetuin sormin suppuun. 

Laita jokaisen
tortun keskelle n. 1 rkl täytettä. Paina täytteen päälle puolikas kirsikka tai
pala aprikoosia. Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.

VINKKI: Vaihtelua saat käyttämällä täytteeseen vaniljarahkaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Ihanan pirtsakat tortut!