Makoisat joulutortut

Makoisat joulutortut
30 min, josta valmisteluaika 15 min
  • Pientä vaihtelua joulutorttuihin saat vaihtamalla luumutäytteen vaniljaiseksi täytteeksi. Vaniljaiset joulutortut tuovat vaihtelua joulupöytään!
  • Voitaikina on vähälaktoosisella voilla leivottua ja torttutaikina laktoosittomalla margariinilla leivottua lehtevää taikinaa, molemmissa taikinoissa on lähes sata lehtevää kerrosta.
  • Torttuja lehtevistä taikinoista leivottaessa muista aina taitella ensin sakarat ja vasta sen jälkeen laittaa täyte päälle.
10 kpl
1pktMyllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g)
tai Torttutaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
50gvaniljatuorejuustoa
1dlpähkinä- tai mantelirouhetta tai kookoshiutaleita
100gpaistonkestävää kirsikka- tai aprikoosimarmeladia
Päälle:
1tlksäilykekirsikoita tai aprikooseja

Valmistusohje

  1. Sekoita täytteen ainekset keskenään. 

  2. Leikkaa taikinalevyt terävällä veitsellä kahtia neliöiksi. Tee jokaisen neliön kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa puoleen väliin eli n. 3 cm:n matkalle. Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä kaikki kulmat keskelle alas painaen huolella kostutetuin sormin suppuun. 

  3. Laita jokaisen tortun keskelle n. 1 rkl täytettä. Paina täytteen päälle puolikas kirsikka tai pala aprikoosia.

  4. Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.

VINKKI: Vaihtelua saat käyttämällä täytteeseen vaniljarahkaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Ostin torttutaikinalevyjä 1 kg, Paistoin 225 asteessa 15 min. Tulos "päältä kakku kaunis, silkkaa tiukkaa tiivistä sisältä" Mitä tein väärin? Tein joulukahville 60 kpl ja kehuttiin komeiksi, mutta kun haukkasi ja oletti että ne ovat rapeita muutakin kuin sakarat. Hillon alla oli aivan tiivis massa, vaikka en painanut sakaroita tiiviiksi hillon alle . Laitoin eston torttujen sakaroiden levähtämisestä auki ja laitoin kevyesti hammastikun pystyyn hillon läpi.
Taikinalle on tyypillistä, että hillon alta taikina ei nouse samalla tavalla kuin sakarat nousee. Olihan tortut varmasti kypsiä, ettei pohja ollut jäänyt raa'aksi? Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Ihanan pirtsakat tortut!