Pientä vaihtelua joulutorttuihin saat vaihtamalla luumutäytteen vaniljaiseksi täytteeksi. Vaniljaiset joulutortut tuovat vaihtelua joulupöytään!
Voitaikina on vähälaktoosisella voilla leivottua ja torttutaikina laktoosittomalla margariinilla leivottua lehtevää taikinaa, molemmissa taikinoissa on lähes sata lehtevää kerrosta. Torttuja lehtevistä taikinoista leivottaessa muista aina taitella ensin sakarat ja vasta sen jälkeen laittaa täyte päälle.
Leikkaa taikinalevyt terävällä veitsellä kahtia neliöiksi. Tee jokaisen neliön kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa puoleen väliin eli n. 3 cm:n matkalle. Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä kaikki kulmat keskelle alas painaen huolella kostutetuin sormin suppuun.
Laita jokaisen tortun keskelle n. 1 rkl täytettä. Paina täytteen päälle puolikas kirsikka tai pala aprikoosia.
Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.
VINKKI: Vaihtelua saat käyttämällä täytteeseen vaniljarahkaa.
Ostin torttutaikinalevyjä 1 kg, Paistoin 225 asteessa 15 min. Tulos "päältä kakku kaunis, silkkaa tiukkaa tiivistä sisältä"
Mitä tein väärin? Tein joulukahville 60 kpl ja kehuttiin komeiksi, mutta kun haukkasi ja oletti että ne ovat rapeita muutakin kuin sakarat. Hillon alla oli aivan tiivis massa, vaikka en painanut sakaroita tiiviiksi hillon alle . Laitoin eston torttujen sakaroiden levähtämisestä auki ja laitoin kevyesti hammastikun pystyyn hillon läpi.
Taikinalle on tyypillistä, että hillon alta taikina ei nouse samalla tavalla kuin sakarat nousee. Olihan tortut varmasti kypsiä, ettei pohja ollut jäänyt raa'aksi? Terveisin, Kuluttajaneuvonta