Pikkukaloista saa maittavia pikkupiirasia rukiiseen kuoritaikinaan.

Valmista täyte, lisää siihen halutessasi hiukan jauhoja tai suurimoita, jotta täyte on hiukan sakeampaa.

Voit tehdä ohjeella myös rullan mallisen tai kukon.

Katso perinteisen Kalakukon ohje tästä linkistä.

Ainekset 20 kpl annosta

1
annos itse tehtyä ruistaikinaa
Täyte:
2
rkl
voita
½
kg
savustettuja tai paistettuja muikkuja
2
sipulia (tai 1 pss pakastesipulikuutioita)
2-3
tl
suolaa (mikäli muikuissa ei jo ole)
100
g
sipulituorejuustoa
n.100
g
smetanaa (1 pieni tlk)
1
rkl
sitruunamehua
Voiteluun:
munaa

Ohje

  1. Valmista ruistaikina ohjeen mukaan (ohje löytyy tästä linkistä). 

  2. Paista täytettä varten pannulla nopeasti sipulisilppu ja peratut muikut, ripottele pinnalle sämpyläjauhot ja sekoita sekaan muut ainekset.

  3. Jaa taikina noin 20 palaan ja painele sormin tai pulikalla paloista pieniä piiraspohjia. Levitä niiden keskelle täytettä n. ½ cm kerros, jätä reunat vapaiksi.

  4. Rypytä piiraiden reunat karjalanpiirakoiden tapaan. Tai kääri piiras täytteineen rullalle, sulje sauma nipistellen. Voitele munalla. Paista 225-asteisen uunin alatasolla n. 20 min kauniin värisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.