Maittavat muikkupiiraset

Maittavat muikkupiiraset
  • Pikkukaloista saa maittavia pikkupiirasia rukiiseen kuoritaikinaan.
  • Valmista täyte, lisää siihen halutessasi hiukan jauhoja tai suurimoita, jotta täyte on hiukan sakeampaa.
  • Voit tehdä ohjeella myös rullan malliin tai kukon.
20 kpl
1pktMyllyn Paras Ruistaikinaa (500 g)
Täyte:
2rklvoita
½kgsavustettuja tai paistettuja muikkuja
2sipulia (tai 1 pss pakastesipulikuutioita)
2-3tlsuolaa (mikäli muikuissa ei jo ole)
2-3rklMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
100gsipulituorejuustoa
n.100gsmetanaa (1 pieni tlk)
1rklsitruunamehua
Voiteluun:
munaa

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan ja valmista sillä aikaa täyte. Paista pannulla nopeasti sipulisilppu ja peratut muikut, ripottele pinnalle sämpyläjauhot ja sekoita sekaan muut ainekset.

Jaa kumpikin taikinalevy 10 palaan ja painele sormin tai pulikalla paloista pieniä piiraspohjia. Levitä niiden keskelle täytettä n. ½ cm kerros, jätä reunat vapaiksi.

Rypytä piiraiden reunat karjalanpiirakoiden tapaan. Tai kääri piiras täytteineen rullalle, sulje sauma nipistellen. Voitele munalla. Paista 225-asteisen uunin alatasolla n. 20 min kauniin värisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)