Maittavat muikkupiiraset

Maittavat muikkupiiraset

Pikkukaloista saa maittavia pikkupiirasia rukiiseen
kuoritaikinaan.

Valmista täyte, lisää siihen halutessasi hiukan jauhoja
tai suurimoita, jotta täyte on hiukan sakeampaa.

Voit tehdä ohjeella myös rullan malliin tai kukon.

Katso Kalakukon ohje.

20 kpl
1pktMyllyn Paras Ruistaikinaa (500 g)
Täyte:
2rklvoita
½kgsavustettuja tai paistettuja muikkuja
2sipulia (tai 1 pss pakastesipulikuutioita)
2-3tlsuolaa (mikäli muikuissa ei jo ole)
2-3rklMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
100gsipulituorejuustoa
n.100gsmetanaa (1 pieni tlk)
1rklsitruunamehua
Voiteluun:
munaa

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan ja valmista sillä aikaa täyte. Paista
pannulla nopeasti sipulisilppu ja peratut muikut, ripottele pinnalle
sämpyläjauhot ja sekoita sekaan muut ainekset.

Jaa kumpikin taikinalevy 10 palaan ja painele sormin tai
pulikalla paloista pieniä piiraspohjia. Levitä niiden keskelle täytettä n. ½ cm
kerros, jätä reunat vapaiksi. Rypytä piiraiden reunat karjalanpiirakoiden
tapaan. Tai kääri piiras täytteineen rullalle, sulje sauma nipistellen. Voitele
munalla.

Paista 225-asteisen uunin alatasolla n. 20 min kauniin
värisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)