Maitosuklaa-jäädyketorttu Nutella-twistillä

Maitosuklaa-jäädyketorttu Nutella-twistillä
3 t , josta valmisteluaika 30 min
noin 12:lle, 28 cm irtopohjavuoka
Kakkupohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
2rkltummaa kaakaojauhetta
100gtummaa suklaata rouheena
(Kostutus:
maitoa ja vaniljasokeria)
Makukerros:
200gmaitosuklaata (1 levy Fazer sininen)
½dlsokeria
1rklvahvaa kaakaojauhetta
1tlvaniljasokeria
1dlkreikkalaista paksua jogurttia
Nutella suklaamousse:
200gmaitosuklaata (1 levy Fazer sininen)
4dlvaahtoutuvaa kermaa
1tlvaniljasokeria
2-3rklsokeria
1dlNutellaa
Päälle ennen tarjoilua:
50gsuklaarouhetta

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan. Sekoita sulaneen taikinan joukkoon kaakaojauhe ja rouhittu suklaa. Tämä onnistuu helpoiten käsin puristelemalla. Painele taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.

Sulata kaikki suklaa (2 levyä) kerralla vesihauteessa. Ota suklaa pois vesihauteesta huoneenlämpöön ja ota 1 levyn osuus eli puolet suklaasta erikseen omaan astiaan. Sekoita sokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri sekaisin keskenään, lisää seos sulan suklaan joukkoon, lisää seokseen myös 1 dl paksua jogurttia ja sekoita tasaiseksi.

Levitä seos jäähtyneelle ja halutessa kostutetulle suklaapohjalle. Suklaapohjan voi halutessa kostuttaa, mutta jos haluat pitää kakkupohjan keksimäisenä, suklaapohjaa ei kannata kostuttaa.

Vatkaa moussea varten kerma tukevaksi vaahdoksi sokerien kanssa. Vatkaa vaahtoon nopeasti huoneenlämpöisinä Nutella ja toinen puoli sulasta suklaasta (1 levy). Kaada seos kostutetulle makukerroksen päälle. Tasoita pinta lastalla tai nuolijalla. Jäädytä torttu vuoassaan pakastimessa vähintään 2-3 tuntia tai mieluiten yön yli.

Ota sulamaan n. 15 min ennen tarjoilua pakastimesta pöydälle, irrota vuoka ja aseta tarjoilualustalle, koristele tortun pinta suklaarouheella. Mikäli torttua ei tarjoilla seuraavana päivänä, sen voi jäädyttämisen jälkeen irrottaa vuoasta ja pakata isoon pakastepussiin. Torttu säilyy pakasteessa muutaman kuukauden esim. yllätysvieraiden varalta.

VINKKI: Voit maustaa suklaamoussen halutessasi 1-2 rkl kermalikööriä, esim. Baileys tai Amarula.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)