Tämä maistuva paistos syntyy ilman makaronien esikeittämistä kattilassa. Makaronit esikypsytetään kätevästi uunissa yhtä aikaa, kun valmistetaan meksikolainen jauhelihakastike. Helppoa, maukasta ja nopeaa.

Mikäli olet tulisen ruoan ystävä, lisää enemmän ja vahvempaa chiliä, miedompi paistos syntyy pelkällä chilijauheella.

Pyöreäkärkisen paksulihaisen jalapenon tulisuusaste on yleensä 5-6. Jalapenoja myydään sekä liemeen säilöttyinä sekä kokonaisina että viipaleina. Näitä paljon miedompia ovat suippokärkiset, kapeat, pitkän malliset, vahvahkon makuiset, mutta ei tuliset vihreät pepperonipaprikat.

Reseptistä saat yhden ison uunivuoallisen pastaa.

Ainekset 4-6 annosta

Pasta
8
dl
vettä
1
tl
suolaa
2
rkl
margariinia
Meksikolainen jauhelihakastike
2
sipulia
2-3
valkosipulinkynttä
1-2
chiliä
400
g
jauhelihaa tai vastaavaa vege"lihaa"
500
g
tomaattimurskaa
1
tl
suolaa
n. ⅓
tl
vahvaa chilijauhetta
1
tl
rouhittua mustapippuria
2
dl
ranskankermaa
dl
oliiveja
dl
pepperoneja tai jalapenoja
n. 2
dl
paiston kestävää juustoraastetta, esim. emmental

Ohje

  1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Voitele iso reunallinen laakea uunivuoka (n. 3 litraa, esim. lasagnevuoka). Kaada paketillinen pastaa pohjalle ja mittaa päälle 8 dl vettä niin, että pasta peittyy vedellä. Ripottele päälle suolaa. Nosta vuoka uunin alimmalle ritilätasolle 15 minuutiksi.
  2. Valmista pastan kypsyessä kastike. Hienonna sipuli ja halutessa valkosipuli ja chili. Paista nämä ja jauheliha paistinpannulla sekoittaen kypsäksi (reilu 5 min). Pidä pannu edelleen kuumalla liedellä ja lisää tomaattimurska. Mausta hyvin. Sekoita mukaan kermavalmisteet ja puolitetut oliivit. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vahvuutta makusi mukaan. Nosta kastike pois liedeltä.
  3. Kun pasta on ollut 15 minuuttia uunissa, nosta vuoka pöydälle. Sekoita pastaa hyvin. Lisää sen jälkeen kastike joukkoon ja sekoita uudelleen tasaiseksi seokseksi. Pilko päälle miedohkoja pepperoneja tai vahvahkoja jalapenoja. Ripottele lopuksi pinnalle juustoraastetta.
  4. Siirrä vuoka uuniin ja laske sen jälkeen lämpö 225-asteeseen. Paista uunin alimmalla tasolla 25–30 minuuttia, kunnes paistos saa kauniin värin.

Vinkki: voit lisätä kastikkeeseen noin 2 dl kasviksia, esimerkiksi kuutioitua paprikaa, pilkottuja papuja tai herneitä.

Resepti:
Arja Elina Laine

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.