Kypsennä ensin riisi, lisää siihen makea maissi ja siirrä se ison pannun reunoille, kypsennä sen jälkeen pihvit tms. Tarjoile raikkaan tomaatin tai paprikan kanssa.

Ainekset 2-3 annosta

1
rkl
öljyä
dl
vettä
1
(liha)liemikuutio
200
g
makeaa pakastemaissia
Sekä:
2-3
grillipihviä

Ohje

  1. Kuumenna tilkka öljyä muurinpohjapannulla tai kasarissa, lisää riisi ja sekoita sitä pannulla. Lisää vesi, liemikuutio ja anna kiehahtaa, ja sen jälkeen kypsyä n. 10-15 min, lisää maissit ja jatka kypsennystä välillä sekoittaen niin, että neste imeytyy riiseihin (n. 5 min). Nesteen määrään vaikuttaa hieman se, miten kovaa riisit kiehuvat ja kuinka laakea pannu on. 

  2. Voit grillata pihvit samalla muuripannulla, jos se on riittävän iso eli niin, että siirrät riisin pannun reunalle pysymään lämpimänä ja paistat pihvit muuripannun kuumimmassa kohdassa.

  3. Katso paisto-ohje pihveille grillipihvipakkauksen kyljestä. Voit grillata maissiriisin kanssa myös makkaraa, kanaa, kalaa tai kasviksia, esim. maissintähkiä tai valmistaa grillivartaita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.