Luumupitko

Luumupitko
1 iso pitko tai 2 pienempää
½ l annos pullataikinaa
Täytteeksi:
1tlkluumumarmeladia
3-5omenaa lohkoina
Voiteluun:
munaa
Pinnalle:
raesokeria
mantelilastuja

Valmistusohje

Valmista ½ litran pullataikina ohjeen mukaan. Ks. ohje tästä linkistä: Näin leivot Myllyn Parasta joulupullaa. Vaivaa kohotetusta taikinasta ilmakuplat pois. Leivo siitä yksi iso suorakaiteen muotoinen levy, n. 30 x 40 cm. Levitä keskelle levyä marmeladi ja omenalohkot n. 10 cm leveäksi pitkon pohjaksi. Leikkaa reunat saksilla suikaleiksi, jätä ne kiinni hilloreunaan. Taittele suikaleet vuorotellen ristiin pitkon päälle. Kohota pitkoa puolisen tuntia lämpimässä paikassa liinan alla. Voitele munalla ja koristele raesokerilla ja mantelilastuilla. Paista 180-asteisen uunin alimmalla tasolla 20–30 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Olen tehnyt tätä usein, kylläkin pelkästään luumumarmeladilla ja hyvää on. Vieraatkin ovat pitäneet.